Дяков и Златински отново в един отбор

Съдбата е нелогичен феномен и често ни изненадва. В живота никога не можеш да знаеш със сигурност какво ще ти се случи утре. Пред какво предизвикателство ще се изправиш и дали ще успееш да го преодолееш. Пътят на Христо Златински обаче винаги го води дотам, където е неговият приятел Светослав Дяков.

Новата двойка опорни халфове на Лудогорец не за първи път ще трябва да връзва играта на своя отбор.

Двамата започват похода си в професионалния футбол заедно. Преди повече от 10 години те сформират силен тандем в средата на терена в Пирин Благоевград. През далечната 2002 година голобрадите юноши Златински и Дяков бързо просперират, заради което пътищата им се разделят. Ицо поема към Пловдив, докато Светльо остава в Благоевград.

Историята на двамата обаче не приключва тук. След 3 години затишие те отново се събират. Този път дестинацията е „Надежда“, но последствията пак са същите. Железен тандем в средата на терена, в който Дяков играе сянка на Златински. Като дежа вю сценарият отново се повтаря и те се разделят.

Съдбата обаче отново е замислила нещо различно за тях. Приказката им не е завършила, просто ще бъде отворена нова глава. Така двамата ще се съберат за трети път, като отново дестинацията е друга – Разград. Сега целите ще са други, но със сигурност още знаят и кътните си зъби.

Вестник "Тема спорт"