Христо Златински: Благодарение на Марешки съм в Лудогорец

Националът Христо Златински беше представен вчера като второто ново попълнение на шампиона Лудогорец. Той получи фланелка с номер 23, която преди него принадлежеше на напусналия Емил Гъргоров. Бившият капитан на Локо Пд говори за очакванията си в новия клуб, амбициите с фланелката на Лудогорец и обясни преминаването си в Разград.

- Христо, как се чувстваш в Лудогорец?

- Щастлив съм от този трансфер. Все пак идвам в шампиона на България Лудогорец. Постиженията на отбора за последните 2 години говорят категорично какви са амбициите. Вече 2 дни съм с момчетата и се чувствам много добре. С повечето от тях се познавам. За себе си мога да кажа, че ще дам всичко, което мога, на всяка една тренировка и всеки един мач. Ще играя на 100%, за да оправдая доверието на треньора Ивайло Петев. Той беше един от главните виновници за това да дойда в клуба. Надявам на първо място да съм жив и здрав и с отбора да постигна много успехи.

- Изписа се много за твоя трансфер. Каква е истината?

- Радвам се, че мога да изясня въпроса и ще бъда кратък и конкретен. Не мисля, че около моето преминаване в Лудогорец трябва да се търси някаква сензация. Казал съм какво е моето желание, а то беше, че търся ново предизвикателство и ще напусна Локо Пд. Плюс това трябва да уточня, че имам договорка с добродетеля на отбора, който беше последната година г-н Марешки. Той изпълни това, което с него се бяхме разбрали, така че всичко е нормално. Не мисля, че съм избягал от Локомотив или пък е станало без знанието на ръководството. Всички знаеха какво ще стане. Така че не виждам защо трябва да се говори за война и незаконно преминаване.

- Разговаря ли с някои от футболистите на Лудогорец, преди да дойдеш?

- Не сме говорили в последните няколко дни, с някои от момчетата бях на лагер на националния отбор, но като цяло колективът ми е познат. Нямам проблеми с никой от момчетата, а и виждам, че те са доста задружни. С други от тях сме играли, така че пак се радвам, че съм в отбора. В Лудогорец ме приеха доста добре и се надявам, че ще допринеса за успехите.

- Говореше се много за твое преминаване в ЦСКА...

- Не мога да го коментирам в момента. Както виждате, аз съм футболист на Лудогорец и за мен това е най-важното. Надявам се това да е най-правилното място за мен и да мога да развия качествата си на 100%.

- Имаше ли варианти за чужбина?

- Пак казвам, не мисля да коментирам тези неща. Най-важното е, че вече съм в Лудогорец. Всичко остана на заден план.

- Идваш като национал на България. Наясно ли си, че от теб очакват да си неизменен титуляр...

- Естествено. Ще се боря всеки ден за мястото си в отбора. запознат съм с цялостната обстановка и целите на Лудогорец. Ако ме беше страх, нямаше да идвам. Аз обичам предизвикателствата и ще опитам да покажа всичко от себе си.

- Какви са целите ти в отбора?

- На първо място искам да станем шампиони отново. Искам, естествено, да спечелим всичко, което е възможно, а защо не да пробием в Европа. Мисля, че Лудогорец има добър отбор и най-вече балансиран и това е съвсем постижимо.

Вестник "7 дни спорт"