Лудогорец без две от звездите си в Шампионската лига

Със сериозни проблеми ще трябва да се справя Лудогорец в Шампионската лига. Двукратният първенец започва участието си в турнира от втория предварителен кръг, като в понеделник ще научи и съперника си. Тимът на Ивайло Петев обаче ще трябва да се справя без две от основните фигури в отбора. Това са Мирослав Иванов и Марселиньо. Дуото е с наказания от УЕФА заради червените си картони от миналогодишното издание на турнира.

Преди 12 месеца шампионите отпаднаха от Динамо Загреб след 1:1 в първия мач и загуба с 2:3 на реванша в Хърватия. Марселиньо беше изгонен за два жълти картона, като вторият беше за много спорно положение, което беше разгледано като симулация от съдията Феликс Цвайер. По този начин бразилският плеймейкър ще пропусне първия двубой на своите от втория предварителен кръг.

По-тежка е санкцията на Миро Иванов. Вторият капитан на шампионите няма да може да играе цели 3 мача. Деко, който беше сменен в края на мача в Загреб, скочи от пейката и напсува съдията заради дългото продължение, което даде, и заради това беше изгонен. По този начин Иванов ще може да играе най-рано в реванша от третия предварителен кръг. Всичко това при условие че Лудогорец елиминира първия си съперник.

Вестник "7 дни спорт"