Петев трябва да сглобява почти нов отбор

Снимка: Диана Анастасова
Проблемите на Лудогорец по-малко от месец преди мачовете са Шампионската лига не са подценяване. Ако трябва да сравняваме ситуацията в тима с тази от преди 12 месеца, то разликата е голяма. На практика Ивайло Петев не може да разчита на 6 от тези футболисти, които играха срещу Динамо Загреб. Чисто и просто това си е повече от половин отбор. Преди година Станислав Генчев, Урош Голубович, Любомир Гулдан и Емил Гъргоров излязоха титуляри, но те вече не са в сметките на разградчани. Договорите на карето изтекоха и те вече са свободни агенти. Като прибавим към тези четиримата наказаните Миро Иванов и Марселиньо, рокадите в състава на шампионите стават доста. Определено е интересно какви ходове ще предприеме Ивайло Петев. Все още е прекалено рано да се мисли за стартов състав и заместници на вече липсващите единици.

На този етап са ясни само няколко неща. Заместник на Урош Голубович в последните 6 месеца се очерта националът Владислав Стоянов. Перничанинът много трудно ще бъде изместен от стартовите 11, така че тук проблемите на Петев не изглеждат големи. Неясно е кой ще замени Любомир Гулдан. Като неизменен титуляр се наложи Козмин Моци, а за място до него ще спорят Александър Барт и Теро Мантула, като по всяка вероятност подготовката в Австрия ще бъде от значение за крайното решение. Най-новото попълнение на отбора - Христо Златински, като че ли е най-близо до това да замени Станислав Генчев в средата на терена. Бившият капитан на Локомотив Пд беше привлечен в Разград точно с тази идея. По същия начин като че ли стои и въпросът с позицията на Миро Иванов. Техничарят пропуска 3 мача, но силната игра на Михаил Александров в последно време не дава такива поводи за паника. Останалите два поста обаче си остават отворени въпроси. За местата на Емил Гъргоров и Марселиньо желаещите не са никак малко. Да водят атаката могат както Роман Безяк, така и Жуниор Кишада, а мястото на плеймейкъра приляга на Себастиан Ернандес и на Фабио Ешпиньо.

Какво обаче ще предпочете Петев е все още рано да се каже. Мениджърът на Лудогорец има много тежка задача. Най-малкото защото никога досега той не е правил повече от 2-3 промени около състава си. Сега на практика ще му се наложи да подменя основите, които положи преди доста време. А това именно е едно от мениджърските решения, които собственикът Кирил Домусчиев обяви, че иска да види. Дали Петев ще се справи, предстои да видим.

Вестник "7 дни спорт"