Лудогорец и Берое играят последния мач за Суперкупата?

Мачът за Суперкупата на България между Лудогорец и Берое няма да се играе в Бургас. Освен това този двубой може да се окаже последния за Суперкупата на България.

Очаква се в най-скоро време ПФЛ да обяви решението си. Вероятните стадиони, на които ще се играе срещата са „Васил Левски“ в София или Градския стадион в Ловеч. Причината за промяната се оказа участието на Ботев в Лига Европа и заявения от „канарчетата“ стадион „Лазур“ в Бургас. Пловдивчани трябва да посрещнат казахстанския Астана на 11 юли, а за 10 юли са предвидени официалните тренировки. За тази дата бе насрочен и двубоя между Лудогорец и Берое.

Обмисляше се вариант точи мач да бъде изместен с ден напред или да се играе в петък след мача на Ботев. В крайна сметка обаче е надделяло решението да се смени изцяло мястото на провеждането му. Така двубоя за Суперкупата остава на 10 юли от 20:30 часа, като до дни ще стане ясно къде ще се играе, като е по-вероятно да се премести на стадион „Васил Левски“ най-вече заради перфектния терен, с който разполага съоръжението.

Националния стадион е удобна дестинация и за двата отбора предвид участието в европейските турнири.

Според запознати съществува реален вариант това да е последния мач за Суперкупата на България на база ранното започване на мачовете на българските участници в Европа. Очаква се да бъде внесено предложение от следващия сезон да не се провежда такъв двубой.

Gong.bg