Алекс Барт се размина с операция, ще играе с маска (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com
Централният защитник на Лудогорец Александър Барт се размина с операция на счупения нос. Французинът пострада още в 10-ата минута на двубоя на българския шампион срещу румънския Петролул. При борба за висока топка Барт се удари със защитник на съперника, което доведе до счупването.

Веднага след края на срещата футболистът бе откаран в болницата във Вилах, където да му се направи обстоен медицински преглед. Лекарите обаче са преценили, че първо трябва да спадне отока преди да се вземе решение за оперативна намеса. Така за момента Барт няма да бъде опериран, но това може да се промени в момента, в който стане ясно реалното му състояние. Наглед обаче ситуацията показва, че може да се налага операция на французина.

Със сигурност Александър Барт ще трябва да играе и тренира със специална маска. Подобна в Лудогорец вече носиха Иван Стоянов и Светослав Дяков след счупването на скулите на двамата футболисти.

По-неприятното в случая е, че става дума за централен защитник, който трябва да се бори за високите топки. Притеснението в Лудогорец е как ще действа Барт в борбата на втория етаж.

Ето как беше счупен носът на Барт: