Седем от Лудогорец без картотеки за Шампионската лига

Снимка: Диана Анастасова
Седем футболисти на Лудогорец ще останат без картотека за мачовете срещу Слован Братислава в Шампионската лига. Това показват изчисленията преди картотекирането на шампионите в най-комерсиалния футболен турнир. Лудогорец завърши лагера в Австрия с 28 футболисти, а само 21 от тях могат да получат картотеки за двубоите срещу словаците. Това означава, че 7 от наличните играчи няма да имат възможността да се изправят срещу отбора на Самуел Словак. Лудогорец има срок до 11 юли да внесе документите за картотеки.

Миналата година от мачовете срещу Динамо Загреб отпаднаха Теро Мантула и Витиня. Сега двамата със сигурност ще бъдат картотекирани, а дори има възможност и да бъдат титуляри. Това ще стане при условие, че Йордан Минев и Александър Барт не се възстановят от фрактурите и нямат възможност да играят. Дори Минев и Барт да са в състава обаче Витиня и Мантула ще са на разположение на Ивайло Петев.

Старши треньорът на тима трябва да вземе решение до няколко дни кои футболисти няма да попаднат в списъка за Европа. От 28-те завършили втория подготвителен лагер почти сигурно аут ще бъдат двамата юноши Тейнур Марем и Кристиян Китов. Същото може да сполети и третия вратар Георги Аргилашки, въпреки че едва ли в Лудогорец ще рискуват с записването на само двама вратари за Европа.

Под въпрос е и картотеката на новото попълнение Дани Абало. Той пристигна на лагера в Австрия в лошо кондиционно състояние. Испанецът трябва да наваксва и още е много далеч от участие в мачове. Той не игра и в трите контроли, които Лудогорец проведе, а и със сигурност няма да играе срещу Берое за Суперкупата. Така Абало може и да не получи картотека поне да първия кръг, в който Лудогорец ще участва.

Димо Бакалов пък изпусна цялата подготовка на отбора и е много вероятно да не попадне в картотеката за Европа. Под сериозна въпросителна е и Неманя Милисавлиевич.

Наказаният за три мача Миро Иванов трябва задължително да бъде картотекиран, за да му изтече наказанието, въпреки че няма шанс да играе срещу Слован. Същото се отнася и за Марселиньо.

Ето пълният списък на Лудогорец при завръщането от Австрия. От тези футболисти 7 няма да получат картотека за Европа:

Вратари: Владислав Стоянов, Иван Чворович, Георги Аргилашки

Защитници: Козмин Моци, Теро Мантула, Александър Барт, Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Шоко, Витиня, Тейнур Марем

Полузащитници и нападатели: Светослав Дяков, Христо Златински, Мичел Бургзорг, Георги Костадинов, Фабио Ешпиньо, Дани Абало, Мирослав Иванов, Иван Стоянов, Димо Бакалов, Михаил Александров, Неманя Милисавлиевич, Марселиньо, Себастиян Ернандес, Кристиян Китов, Мишел Платини, Роман Безяк, Жуниор Кишада

Гонг