Петев решава до последно състава за Слован

Снимка: Gong.bg
Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев ще мисли до последно кои 11 футболисти ще излязат в първия мач в Шампионската лига срещу Слован Братислава. Специалистът има няколко дилеми сред титулярите и трябва да вземе трудни решения. Групата за мача е ясна, тъй като Лудогорец има картотекирани 21 футболисти, ще отпадне третият вратар Аргилашки плюс двамата наказани-Миро Иванов и Марселиньо.

Петев трябва да реши кой ще партнира на Козмин Моци в центъра на отбраната. Опциите са Александър Барт и Теро Мантула. Барт е със счупен нос, а Мантула не се представи добре срещу Берое за Суперкупата. Въпреки контузията е много по-вероятно именно французинът да започне титуляр.

На мястото на Миро Иванов по всяка вероятност ще излезе Михаил Александров, който също претърпя травма и пропусна мача с Берое. Другото крило ще е Иван Стоянов.

Ивайло Петев почти сигурно ще заложи и на опитния Йордан Минев като краен бранител въпреки фрактурата, която има на ръката.

Най-тежкото решение е свързано с човекът, който ще играе зад нападателя. Наказанието на Марселиньо сериозно затруднява Петев. На тази позиция играе Фабио Ешпиньо, но последните мачове треньора го пусна като вътрешен полузащитник. Ако заложи на Ешпиньо зад нападателя Платини, то тогава Златински ще партнира на Дяков. По-екстравагантно изглежда решението Платини да започне в по-задни позиции, а Безяк да поведе атаката на отбора. Тогава Лудогорец ще запази двойката вътрешни полузащитници от мача срещу Берое.

По-малко вероятно е титуляри за Лудогорец да бъдат Себастиан Ернандес и Дани Абало. Испанецът все още няма официален дебют за Лудогорец, като това може да бъде използвано като оръжие от Ивайло Петев, ако иска да изненада Слован.

Мачът срещу словаците е един от най-важните за Ивайло Петев и развитието на Лудогорец в бъдеще.

Утре в 9:30 сутринта разградчани заминават за Братислава от летище „Варна“.

Gong.bg