Барт с контузия, пропуска мачовете срещу Слован

Снимка: ludogorets.com
Сериозен шок получи старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев преди мачовете в Шампионската лига срещу Слован Братислава. Шампионът на България загуби основния си защитник Александър Барт. Французинът изкълчи глезен на една от последните тренировки в България и със сигурност отпадна от групата. Така Ивайло Петев остана само с двама централни защитници – Козмин Моци и Теро Мантула. Това ще доведе до сериозно треперене за състоянието и на двамата. Причината е липсата на алтернатива. В момента в Лудогорец няма централен бранител дори и като бройка, след като Любомир Гулдан напусна отбора, а на негово място не бе привлечен нов човек.

Контузията на Барт сериозно притесни хората в Разград. Барт щеше със сигурност да започне титуляр срещу Слован, независимо, че счупи нос и игра и тренира с маска. Той обаче бе готов да излезе на терена, но нелепото изкълчване го оставя в България.

Контузията на Барт доведе и до изключително рисковано решение от страна на спортно-техническото ръководството на шампионите. Те решиха да сменят картотеката и да се възползват от опцията за промяна на един футболист до 24 часа преди мача. В самолета утре ще се качи Димо Бакалов, който изпусна цялата подготовка през лятото и със сигурност не е в най-добра кондиционна форма. Това предварително бе накарало Ивайло Петев да извади Бакалов от състава за мачовете със Слован. Привлеченият от Сливен футболист обаче е атакуващ играч и в никакъв случай не е алтернатива на Барт. Така Лудогорец няма право на повече промени до реванша. Това означава, че Петев разполага само с двама централни защитници и четирима крайни бранители. Ако се наложи, единственияt човек, който може да играе като централен защитник от другите картотекирани, е Йордан Минев.

Gong.bg