Лудогорец срещу Партизан - последен евромач в Разград

Мачът срещу Партизан от третия квалификационен кръг в Шампионска лига ще бъде последен за Лудогорец в Разград от тазгодишната еврокампания на българските шампиони.

Причината е, че клубното съоръжение - "Лудогорец Арена" няма необходимия лиценз за мачове от директните квалификации за Шампионска лига и Лига Европа. Освен сблъсъка срещу Партизан Лудогорец със сигурност ще изиграе най-малко още един мач в Европа. Ако загубят от сърбите, разградчани ще се изправят в директна битка за място в груповата фаза в турнира Лига Европа.

Това домакинство обаче ще се играе в Бургас. Именно стадион "Лазур" разполага с необходимия лиценз да посрещне двубой на такова равнище. При положение, че Лудогорец успее да продължи в Лига Европа и влезе в груповата фаза на турнира, мачовете отново ще се играят в Бургас.

По-различно стоят нещата при положение, че Лудогорец успее да пробие и се добере до директен мач за влизане в групите на Шампионска лига. Победа над Партизан ще изпрати "орлите" на една крачка от пробив в най-комерсиалния турнир.

Ако това се случи, то двубоят ще се играе на стадион "Васил Левски" в София. Влизане в групите на Шампионска лига също ще означава мачове на Националния стадион. При всички положения на 31 юли Лудогорец ще играе последен двубой в Европа пред своя публика в Разград поне за тазгодишната си кампания.