На Лудогорец му липсва постоянство

Снимка: Gong.bg
Възможностите на двата отбора са горе-долу еднакви. Затова шансовете на този етап са равни. Следя Партизан и развитието на тима им до момента. Имат доста разправии в клуба и играта не им спори. Може всичките тези скандали да влияят лошо на обстановката и на мотивацията на футболистите. Но понякога това може да помогне и в обратен аспект и да донесе позитиви. Всичко зависи от Лудогорец. Те трябва да покажат играта си от мача със Слован. Ако го направят, резултатът няма да бъде по-различен. Не бива обаче да има каквото и да било подценяване и окриляване от успеха в мача със словаците. Това остава в миналото. Срещу Партизан всичко започва отначало. Със сигурност сърбите са далеч по-организирани и нямат нищо общо като класа със Слован. С Ширак беше нужно да не допуснат гол и не го направиха, което говори, че са сигурни в дефанзивен план. А и все пак там играе Иван Иванов. Той е един от най-добрите и постоянни играчи на тима. Може би те ще подходят малко по-предпазливо с оглед факта, че реваншът е в Белград и там ще имат подкрепата на феновете си.

Лудогорец има още какво да подобрява в играта си. Преодоляха част от спада във формата си, но не показват постоянство. Донякъде 3:0 над Слован върна отбора към доброто старо време и футбола, който показваха в първия си сезон. Ще е нужно да намерят и срещу Партизан истинското си лице. Трябва отново да играят динамично. Те умеят да боравят бързо с топката и да измислят много интересни атаки. В последно време именно това се беше позагубило. Липсваше достатъчно острота, а идеите в офанзивен план ги нямаше. Нужен е живец. Особено срещу Партизан ще е важно разградчани да пресират още в средата на терена, когато загубят топката, и да се опитват да я върнат колкото е възможно по-бързо. Просто трябва да се играе с лекота, както срещу Слован. Това е рецептата да се стигне до победата срещу сърбите. Ще им трябва и късмет да ги елиминират. Дано съдбата им върне това, което им взе срещу Динамо Загреб.

Забелязвам, че има голяма шумотевица около Дани Абало. Смятам, че е лъжливо сега да кажем дали става или не. Вкара два гола, но тепърва трябва да се доказва.

В никакъв случай не може да даваме оценка и на Стойчо Стоев. Той е от два дни там и едва ли е направил кой знае какви промени. Там се работи с години. Петев остави изграден отбор и стил на работа. Освен това Дерменджиев все още е там и помага. Пресилено е да си правим някакви изводи от работата на Стоев сега. Все пак с Черноморец не играха толкова успешно, което може да се дължи и на умора.

В мачовете с Партизан и Марселиньо трябва най-накрая да покаже какво може. За съжаление няма да може да използват Мишел Платини, но ако трябва да бъдем честни, той не пасва в схемата им на игра.

По мое време Партизан беше далеч по-силен. При срещите им със Славия загубихме доста лошо. Сега продават повече футболистите си, отколкото тогава. Това им пречи да изградят силен отбор.

Вестник "Тема спорт"