Елена от Green Ladies: Помним не само победите, а и загубите

През последните 2 години Лудогорец сформираха много силен отбор, който вдигна и нивото на първенството ни като цяло. Наравно с това, в Разград феновете също "дръпнаха напред", като в изминалите два сезона "зелената" публика направи някои много добри гостувания из България.

Във фенския "сектор" на Лудогорец Арена, своя старт даде и групата Green Ladies. Привърженичките приковаха погледите в последните мачове на лудогорци, не само със своята красота, а и с начин на подкрепа - много песни, български знамена и плакати в подкрепа на любимия отбор.

- Здравей, би ли се представила пред читателите?

- Здравей, казвам се Елена. Аз съм една от създателките на Green Ladies и в момента отговарям за организационните въпроси.

- Би ли споделила, защо точно името Green Ladies? Откъде идва то?

- Доста имена отхвърлихме, докато изберем подходящото. Искахме по някакъв начин да избегнем ултрас определянията, да бъдем различни и да покажем своите виждания за фенството. Имаме претенциите, че сме истински дами в живота, и решихме, че дори и на стадиона можем да се доказваме като такива. Green Ladies е името, което най-добре ни описва.

- Разкажи нещо за групата ви, колко човека наброява тя, каква част от нея ходи по гостувания?

- Сравнително млада организация сме. В края на април направихме дебюта си. Към този момент сме едва 17 момичета, но това е защото много внимателно подбираме хората, които приемаме. Стремим се да бъдем единни и да си помагаме. За всяко нещо, което правим, обсъждаме и решаваме заедно. Това трудно се постига с жени, но ние успяхме да си станем много близки и с удоволствие работим заедно за идеята. Относно гостуванията - всяка, която има възможност, присъства, а тези които не могат, се събират някъде и гледат мача заедно.

- Поддържате ли някои приятелски взаимоотношения с публика от България? Коя ви прави най-силно впечатление в представянето си по трибуните?

- Нямаме специални взаимоотношения с друга публика. Уважаваме всеки, който обича и подкрепя отбора си. Не мога да не отбележа, че публиката на Ботев Пд е впечатляваща, заслужават отборът им да продължава да ги радва с победи в Европа.

- Отборът ви направи много силни два сезона, а следва трети.Изиграхте и няколко двубоя в Европа. Кой мач няма да забравиш като емоция и незабравими моменти?

- Доста са мачовете, които не искам да забравя. Няма да забравя финала за Купата на България, в който играхме срещу Локо Пд на 16.05.2012г., тогава спечелихме първия си трофей, уникално преживяване. Седмица по-късно станахме шампиони в инфарктен мач срещу ЦСКА. Реванша със Слован също няма да го забравя. Но има и други мачове, които не трябва да се забравят – срещите с Динамо Загреб, мача с Левски на Герена, където почти загубихме Шампионската титла, Суперкупата на България, която загубихме от Берое. Важно е да помним не само победите, а и загубите. Така ще останем здраво стъпили на земята.

- Какви са взаимоотношенията ви с ръководството на клуба и отбора? Видяхме някои плакати в тяхна подкрепа...

- В отлични отношения сме с ръководството, заедно работим по някои инициативи, опитваме се да им помагаме.
Това е нашият начин да им се отблагодарим, че сбъдват мечтите ни. С плакатите искахме да мотивираме футболистите, да усетят, че ги подкрепяме и сме с тях, какъвто и да е резултата. Знаем, че един отбор не може винаги да побеждава, и не очакваме това. Достатъчно ни е да виждаме, че играят сърцато, борят се до последната секунда и се раздават за публиката.

- Ти лично как виждаш състоянието на Лудогорец след 4 - 5 години?

- Не очаквам всяка година да сме шампиони, въпреки че не е невъзможно. Мисля, че ще бъдем в челната тройка и през следващите години и ще постигаме успехи в Европа. Нивото на футбола в България ще се вдига все повече и това е най-радващо.

- Свързано с Green Ladies, какво си пожелаваш за в бъдеще?

- Пожелавам си да съумеем да се запазим такива, каквито сме в момента. Да постигнем целта си, която е да привлечем повече млади хора във фенския сектор. Да докажем, че да си фен не е нещо страшно, а напротив – истинско удоволствие е.

- Благодаря ти за интервюто, пожелавам ви да си подкрепяте отбора навсякъде където играе, дори и в трудните моменти. Успех срещу Партизан.

- Благодаря за пожеланието, дано наистина постигнем успех. Пожелавам го и на всички ваши читатели, защото Лудогорец ще играе за България. Хубаво е поне в международни мачове да бъдем единни и се докажем като достоен народ.

Запалянковци.com