Фризьорка надъхва звездата на "Лудогорец"

Снимка: Диана Анастасова
Много малко са качествените чужденци, които идват да играят в България. Сред тях определено е Марсело Насименто да Коща или просто - Марселиньо. Крилото на "Лудогорец" дойде в Разград преди 2 г. Той е роден близо до р. Амазонка - в град Манакапуру. Като малък често си е играл близо до брега на реката. Веднъж дори губи една топка, след като я изритва във водата и течението я понася. Може би именно в този ден Марселиньо си е казал, че ще бъде по-точен при ударите си. И наистина го прави, след като за 2 г. в Разград вкара толкова важни голове. Малко хора се замислят, но действително Марселиньо написа голяма част от "приказката" на "орлите". Неговите два гола на финала срещу "Локо" (Пд) преди година донесоха първата Купа на България. Той се разписа още за Суперкупата срещу "смърфовете". Бразилецът реализира и историческия първи гол за "зелените" в Европа срещу "Динамо" З. В сряда пък изравни резултата срещу "Партизан" и бе в основата на обрата.

Самият Марселиньо бе доведен от шефа Кирил Домусчиев. Кариоката е единственият чужденец в Разград, който никога не е предупреждаван или гонен от президента. Преди да дойде в Разград, бразилецът рита за "Брагантино". Играл е още за бразилските "Каскавел", "Сантакрузенсе", "Сао Каетано", "Гремио", "Моги Мирим" и египетския "Ал-Насър". В последните години Марселиньо е пращан къде ли не из Европа. Той обаче предпочита да остане в Разград на този етап, не само заради мачовете в Шампионска лига. "Атмосферата в града е страхотна. Обожавам да играя пред тези фенове. Като сравня "Лудогорец" с предишните си отбори, мога да кажа, че тук е идеално. Печелим често и това ни вдига самочувствието. Дано бием и "Партизан", за да затвърдим позициите си", казва Марселиньо.

Той е женен за румънка. Има две момчета от нея - Жоао (на 2 г. и 3 месеца) и Мигел (само на 2 месеца). Съпругата и децата са най-верните му фенове. Те почти не пропускат мач на "Лудогорец Арена". "Не мога без тях. Те ми вдъхват страхотна увереност. Посвещавам гола си срещу "Партизан" на тях. Много ги обичам", споделя Марселиньо, докато гушка малкия Мигел. "Няма да ги притискам да стават футболисти. Те сами ще изберат. Но Жоао си има афинитет към топката още от сега. Сега двамата са най-големите фенове на отбора. Подкрепят ме, когато бием и когато паднем", добавя халфът.

Бразилецът е много обичан и в Разград. Непрекъснато искат да се снимат с него. Най-голямата му фенка обаче е фризьорката Здравка. Почти целият град ходи да се подстригва при нея. Това прави и Марселиньо, който държи на прическата си. Здравка винаги му се радва и го надъхва преди мачове. Тя дори си е татуирала името на "Лудогорец". Любимото му място в Разград е италианският ресторант близо до площад "Независимост". Много често бразилецът обядва и вечеря там със семейството или съотборниците си.

Освен на прическата си, Марселиньо държи и на външния си вид. Той много обича да носи вратовръзки. Бразилецът има всякакви, но любимата му е зелена - с емблемата на "Лудогорец".

Вестник "Стандарт"