Барт: Искам пета поредна титла, но първо да бия Партизан

Маските падат. Всичко пада. Вторник. На стадион "ЮНА" в Белград. Но не всички маски ще паднат. Един човек не може да свали своята по медицински причини. И ако по някаква случайност тя падне, той ще трябва да напусне терена. Това е Александър Барт, френският защитник на Лудогорец, с който се свързахме по телефона.

Във вторник ще трябва да пазите Александър Митрович...

- Чух, че е талантлив, качествен нападател. Може би просто ще го държа под око, но, повярвайте, не ме интересува кой ще е до мен. Защо? Все ми е едно, защото така и няма да виждам нищо от маската (смее се.)

Задачата не се променя?

- Важното е, че и с маска ще пазя мрежата и от Митрович, и от Сцепович, и от... Е, от всички в черно-бяло. Маската е отегчаваща, но първият мач в България ни дава основание да сме оптимисти, че ще бъдем на обичайното ниво.

Какъв резултат прогнозирате?

- Най-добрият за Лудогорец - 0:0. Този резултат ще се крепи на строгост в защита и ще ни осигури преминаване към плейоф в Шампионска лига.

Анализирахте ли играта на Партизан и какви са основните предимства на сръбския шампион?

- Няма много аргументи, централният защитник Иванов е стълбът на отбора, комплименти и за останалите момчета, особено Нинкович.

Очаква ви пълен стадион.

- Мачът е силен, значим, нормално е билетите да се разпродадат. Съвсем нормално е и гостите да чувстват допълнително напрежение. Но съставът на Лудогорец и по-рано се е изправял пред препълнени трибуни и донякъде е претопил известната поговорка, че публиката е 12-ият играч.

В България казват: Вземете Барт и ще бъдете шампиони.

- С мен Литекс на два пъти бе най-добрият тим в държавата, същото ми се случи и с екипа на Лудогорец - 2012 и 2013-а година. Само аз и Урош Голубович можем да се гордеем с такава статистика. Аз ще отида и по-далеч, надявам се да не ми убегне пета поредна титла. Сега обаче имам по-важна работа, трябва да се справя с Партизан.

novosti.rs