Лудогорец се раздели с Георги Костадинов

Снимка: ludogorets.com
Бившият младежки национал Георги Костадинов прекрати договора си с шампионите от Лудогорец по взаимно съгласие. Мечката имаше контракт до юни 2014 година и още сега от клуба му предложиха продължаване на отношенията.

В преговорите обаче двете страни не успяха да намерят допирна точка. Така след няколко дни разговори, Лудогорец и Костадинов стигнаха до идеята да се разделят още сега, като БЛИЦ разбра, че вариант пред него е да премине в Берое. Треньорът Петър Хубчев отлично познава качествата на таланта от съвместната им работа в Черноморец (Поморие).

Георги Костадинов пристигна в Лудогорец през януари 2012-а със статут на младежки национал, но така и не му беше даден шанс да се докаже за сметка на някои от чужденците. 22-годишният халф преди това игра за Черноморец (Поморие), като с този скромен тим достигна до финала за Купата на страната и спечели баражите за място в "А" група през есента на 2011-а. За младежкия отбор на България роденият в Царево полузащитник има 7 мача и 1 гол - за крайното 2:2 срещу Шотландия в Ловеч.

Халфът не страда от липса на интерес и в следващите дни ще избере къде да продължи кариерата си. Освен от Берое, има още конкретни контакти от клубове от Турция, Полша и Франция.

През зимата на 2012-а той беше на проби в полския Ягелония, които преминаха успешно. В последния ден на тестовете на Костадинов пък изненадващо беше уволнен треньора на полския клуб и това осуети трансфера.