Шампионите действат на принципа Разделяй и владей

Снимка: ludogorec.net
През настоящия сезон Лудогорец смени рязко трансферната политика. Малко след началото на лятната подготовка собственикът Кирил Домусчиев обяви, че няма да хвърля толкова пари за скъпи трансфери и до този момент го прави. Да, очаква се в близките дни шампионите да дадат сериозна сума за още един футболист, но на този етап не са дали почти нищо. Така с минимум средства Лудогорец взе максимум качество.

На практика в Разград започнаха да действат на принципа "Разделяй и владей". Шампионите взеха едни от най-добрите футболисти от българското първенство. Бившият капитан на Локомотив Пд Христо Златински дойде без пари от Лаута и пасна като дялан камък в средата на терена. Доказан голмайстор като Мишел Платини пък не се нуждае от представяне въпреки спорния си характер. Георги Терзиев е сред най-постоянните защитници в "А" група през последните сезони, така че едва ли можеше да се намери по-подходящ играч от него.

Докато преди години Лудогорец залагаше най-вече на чуждестранния пазар, сега от клуба погледнаха смело към вътрешната сцена и си взеха от там качество, не количество. На практика разградчани се върнаха към лятото на 2011 г., когато взе главно българи. Точно онези трансфери преди 2 г. положиха и основите на печелившия Лудогорец.
С направеното през това лято в Разград показаха, че продължават да се развиват, а не гледат като коне с капаци. Резултатите в Европа пък го доказват само по себе си.

Вестник "7 дни спорт"