Стойчо Стоев: Гонзо ми е напълно ясен

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев е уверен, че отборът му ще победи Черно море на "Тича".

"Надали мога да очаквам друго, освен да се представим силно. Отиваме с нагласата да победим. Всеки мач клиширано отговарям, че се борим за трите точки, но пред нас няма друга алтернатива. На Тича" се играе трудно, но нищо освен успех няма да ни задоволи. Най-вероятно теренът няма да е в много добро състояние, но това е положението. Ще трябва да се съобразяваме с това и да се нагаждаме. Ясно е, че когато играем например на "Васил Левски" или "Санкт Якоб Парк", ще изнесем по-добра продукция. Със сигурност ние ще сме пo-ощетеният тим. Мисля, че Черно море ще влязат в мача окрилени от точката срещу Левски."

"Гледах няколко техни срещи и мога да кажа, че играят добре, макар че не побеждават. Трудно допускат голове, което е показателно що за отбор са. Познавам много добре Георги Иванов. Напълно ясно ми е какво да очаквам от него. Предполагам, че и той вече знае как ще играем ние. Все пак нашата игра е почти еднаква. Просто правим някои промени спрямо противника ни. Уважавам Георги Иванов и Черно море, но трябва да победим. Знам, че не е лесно да се работи в България, и затова винаги подхождам с нужната доза респект", каза Стойчо Стоев пред "Тема Спорт".

Той допълни, че все още не е решил дали да прави промени по състава спрямо тези, които играха в Базел.

"В два поредни мача ще гостуваме на негостоприемни стадиони като "Тича" и "Герена", съответно на Черно море и Левски. Но това въобще не ме притеснява. За нас няма значение къде играем, а да печелим. Мисля, че имаме нужния потенциал да вървим без проблеми в България и да играем на високо ниво. Все още не съм мислил дали да давам почивка на някои момчета. Може да има някои промени. Но обмислям вариантите. Нормално е да сме леко уморени след Базел, предвид пътя и важността на срещата. Но уверявам, че ще сме готови за двата последователни тежки мача", завърши Стоев.

Вестник "Тема спорт"