Стойчо натовари Лудогорец по два пъти на ден

Снимка: Gong.bg
От вчера Лудогорец започна същинската си подготовка преди дербито с Левски от 8-ия кръг на "А" група. Наставникът на шампионите Стойчо Стоев въведе двуразовите тренировки за своите футболисти преди гостуването на Герена.

До петък включително зелените ще се готвят на своята база "Спортен център Лудогорец" по два пъти на ден, а в събота ще отседнат в София. Стоев продължава традицията на здрави тренировки, която въведе от миналата седмица. От прекъсването за националния отбор разградчани се готвят по два пъти на ден, за да могат да бъдат изчистени и най-малките неточности в играта им.

На този етап единственият футболист на шампионите, който има лек проблем, е Александър Барт. Френският централен бранител има оплаквания заради контузия в прасеца. Още преди няколко седмици най-титулуваният чужденец в България пресече мускула си и сега травмата отново се обажда. От лекарския щаб на клуба обаче са уверили треньора Стойчо Стоев, че той няма да има проблеми да разчита на Барт за мача на Герена. На практика в момента наставникът на тима разполага само с трима централни бранители заради сериозната травма на Георги Терзиев.

В Разград още чакат завръщането на националните състезатели. По-проблемно е завръщането на карето Владо Стоянов, Светослав Дяков, Йордан Минев и Христо Златински. Те се прибират в България тази вечер, което означава, че ще се включат в тренировките най-рано утре. Словенецът Роман Безяк трябва да е на линия за заниманието тази вечер, в което да прави възстановяване.

Вестник "7 дни спорт"