Владо Стоянов: Няма война, това е просто една игра, в която по-добрият спечели

Снимка: Lap.bg
Ето какво сподели Владо Стоянов след победата над Левски с 2:0 в София.

„Левски имаше повече инициативата през второто полувреме, за щастие, запазихме вратата си суха и успяхме да победим,“ заяви стражът на шампионите.

Каква е разликата между днешния мач и онзи, който Лудогорец загуби на „Герена“ в края на миналото първенство? „Зарядът бе по-различното. Тогава едва ли не се решаваше титлата. В последствие не се реши, но все пак. Лудогорец подходи сега с повече опит и самочувствие, две години поред сме шампиони, играем в евротурнирите, виждаме, че европейските отбори не са кой знае какво повече от нас и дори на моменти ги надиграваме. Придобихме самочувствие и играем с повече лекота,“ обясни Стоянов.

По отношението на заканите на старши треньора на Левски Славиша Йоканович преди срещата за „късане на вратове“, Стоянов заяви: „Не, това са глупости. Ние сме дошли да играем футбол и показахме днес, че играем футбол. Войни, не знам си какво глупости. Това е просто една игра, в която по-добрият спечели.“

Лудогорец и Ботев ли са основните претенденти за титлата? „Първенството ще е доста оспорвано. Но е дълго, не отписвайте ЦСКА и Левски, столичните отбори. Виждате, ние загубихме от Черно море, от Любимец, Ботев загуби от Любимец и ние губим точки. Но Ботев е наистина сериозен отбор, Литекс ми допада. Но мисля, че ние, ако си взимаме мачовете, ако играем добре, мисля, че няма да имаме проблеми да защитим титлата си,“ завърши Влади Стоянов.