Данчо Минев пропуска мача с ПСВ

Снимка: ludogorec.net
Десният бранител на Лудогорец Йордан Минев ще пропусне гостуването на шампионите на ПСВ Айндховен в четвъртък от груповата фаза на Лига Европа. Минев получи травма по време на двубоя срещу Левски вчера и ще бъде аут от терените в следващите 15 дни. Той няма да може да играе и срещу Нефтохимик в неделя.

При това положение Стойчо Стоев има на разположение само двама крайни бранители за двубоя срещу холандците. Наставникът взе решение да не картотекира Витиня за мачовете в Лига Европа и контузията на Минев го постави в патова ситуация. Така Стоев ще трябва да заложи на Жуниор Кайсара и Шоко като титуляри в мача. Включването на Шоко в мача срещу „сините“ със сигурност притеснява треньорския щаб на шампионите, след като бразилецът направи няколко сериозни грешки.

Добрата новина на Стоев е свързана с Козмин Моци, който ще бъде възстановен за двубоя срещу Айндховен. Моци пропусна мача срещу Левски заради проблеми в коляното, но за четвъртък ще е готов да игра.

На практика от 21 картотекирани за Лига Европа футболисти Лудогорец няма да може да използва двама заради травми – Йордан Минев и Георги Терзиев. Така за двубоя срещу ПСВ от групата ще трябва да отпадне само един футболист и това ще стане ясно часове преди двубоя.

Gong.bg