Платини: Бобо, какво прави Лудогорец?! Поздравления!

Снимка: Lap.bg
Мишел Платини ме поздрави за успеха на Лудогорец. Това разказа президентът на БФС Борислав Михайлов пред "7 дни спорт" след историческия успех на българския шампион с 2:0 като гост на ПСВ (Айндховен) в Лига Европа.

По ирония на съдбата Михайлов научил крайния резултат в мача именно от шефа на УЕФА, който се явява негов началник в изпълнителния комитет на УЕФА.

По време на официалната вечеря след първия ден от заседанието на изпълкома Боби седял на няколко стола от французина, който изведнъж скочил на крака и прекъснал разговор на Боби с вицепрезидента на УЕФА и шеф на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр.

"Бобо, какво прави шампионът на България?! Това е невероятно, поздравления!", развикал се Платини пред останалите членове на Изпълкома. "Почувствах се горд, макар че в началото се стъписах, защото аз знаех резултата само от първото полувреме. Но наистина тази победа е огромен успех и за реномето на футбола ни в Европа е добре дошла", коментира президентът на Българския футболен съюз.

Веднага след сводката на Платини за крайния резултат на "Филипс стейдиъм" Боби се обадил на президента на Лудогорец Кирил Домусчиев, за да го поздрави. "Казах му, че победата е станала тема на разговор на вечерята на Изпълнителния комитет в Дубровник и му пожелах още по-сериозен възход на отбора в европейските клубни турнири", призна Михайлов.

Той обяви, че почти сигурно ще присъсътва на домакинския мач срещу Динамо (Загреб) на 3 октомври на Националния стадион "Васил Левски".