Бялата лястовица на Лудогорец лети

Снимка: Диана Анастасова
Успехите на Лудогорец от началото на този сезон няма как да не се свържат с едно име - Марселиньо. Не е пресилено да се каже, че днес бразилецът е истинският лидер на шампионите, от когото в най-голяма степен зависи играта. Той премина през различни етапи, като в един момент гледаше намръщен от резервната скамейка и нямаше бъдеще в тима при Ивайло Петев. На южноамериканеца му бе омръзнало да играе в Разград и явно чакаше нови предизвикателства.

Началото на този сезон обаче се оказа тъкмо такова. Стойчо Стоев вдъхна нова увереност на тима и отново завъртя играта около Марселиньо, който е в стихията си. Отговорността се отрази много добре на бразилеца, който совен безспорните си спортно-технически качества започна да демонстрира и лидерскии. Това си пролича в домакинството срещу Партизан, когато сбърка за гола на сърбите, а след това почти сам изработи изравнителното попадение.

Днес Марселиньо наистина е като бялата лястовица за Лудогорец. А топката е в полето на братя Домусчиеви, които са длъжни да подновят изтичащия му в края на сезона договор с клуба.

Цветелин Петков, вестник "Меридиан мач"