Кирил Домусчиев: Доказахме, че проектът Лудогорец е много добър (ВИДЕО)

Снимка: ТВ 7
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде специално интервю за зрителите на TV7 и NEWS7 след знаменитата победа на българския шампион с 2:0 над ПСВ Айндховен в първия мач от групите на Лига Европа. В него той говори по всички актуални теми - бъдещите му инвестиции във футбола, промяната в клубната политика, позицията му за управлението на БФС, както и причината да бъде назначен Стойчо Стоев начело на тима.

"Еуфория от победата има още, все пак това е голям успех и е трудно да преодолеем емоциите за ден-два. Ще ни държи още, факт е, че влезнахме в историята с мача в Холандия Лично аз не очаквах да постигнем толкова категорична победа. Момчетата играха страхотно и доказаха, че са добри футболисти и че се създава един добър отбор, с добър треньор и добра организация. Победата на ПСВ беше пикът в досегашната ни история", заяви Домусчиев.

Шефът на шампионите обясни също за важните промени, направени във връзка със селекцията на клуба: "През лятото променихме изцяло трансферната си политика. Взехме окончателно решение, че ще взимаме двама-трима играчи, които обаче да попаднат направо в първия отбор. А не както Безяк, който го взехме и след това седя седем-осем месеца на пейката. Заради това на него много му падна и нивото. Чудехме се после защо сме го взели, а сега той от мач на мач е все по-полезен за Лудогорец. Неслучайно го викнаха и в националния отбор. В крайна сметка решихме, че е по-добре да дадем повече пари за един играч, но класен, а не да купуваме на килограм. Ето например Мисиджан - взехме доста скъпо и след дълги преговори. Откри го главният ни скаут Методи Томанов. След като елиминирахме Партизан решихме, че има нужда от толкова силен играч. Но да ви кажа честно, към Върджил вече има сериозен интерес от чужди клубове, така че той е добра инвестиция."

Домусчиев обясни и приетия с резерви избор на Стойчо Стоев за старши треньор на тима: "Стоев сам затвори вратата на критиците. За себе си съм доволен, че избрах точния човек. Колкото до липсата на спортен директор – имаме нужда от такъв човек в клуба, но изискванията ми са много високи и просто все още не мога да открия подходящия кандидат."

Според Домусчиев най-голямата цел в момента пред Лудогорец е отборът да прескочи групите на Лига Европа. Това обаче в никакъв случай не означава загърбване на първенството и турнира за Купата на България.

Собственикът се оплака и отношението на градската управа в Разград към проекта му: "Не срещам разбиране, нито от кмета, нито от общината. Те са си втълпили, че има там някакъв богат човек, който ще дава пари, нищо, че не е роден в Разград. Те нека дават по един лев, аз ще дам десет. А иначе от доброто представяне не печеля нищо. Клубът вече е генерирал 4 милиона от мачовете в Европа. Една част отива като премии за играчите, всичко друго реинвестираме в клуба. Сега ще купуваме модерен автобус за тима, такъв бус в България няма."

Накрая Домусчиев обърна внимание и на родното първенство и проблемите на българския футбол: "Искам да благодаря на всички фенове, които забравиха пристрастията си и ни подкрепиха срещу ПСВ. Искам да благодаря и на всички фенове, които следят родния шампионат. Заедно сме в кюпа с тях, ние трябва да си оправим футбола. Колкото до БФС и предстоящия конгрес – нямам представа дали Боби Михайлов ще се кандидатира изобщо. Но на няколко пъти в негови интервюта усещам едно колебание дали изобщо му се иска да се занимава с български футбол."



ТВ 7