С Минев или без, Лудогорец няма защита в Лига Европа

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев за първи път ще има сериозни проблеми за решаване, откакто пое отбора. Наставникът на шампионите до този момент се справяше наглед лесно, след като нямаше какво толкова да пипа. Отборът вървеше и следователно работата на Стойчо не беше толкова затруднена. Сега обаче наставникът на шампиона се изправя пред наистина сериозно предизвикателство.

На практика към днешна дата в Лудогорец нямат защита. Стойчо Стоев има 4 здрави бранители и трябва да се надява с тях да не става нищо в следващия месец. А точно в този период отборът има 7 мача.

Първо проблемите на Лудогорец тръгнаха от Георги Терзиев. Новото попълнение на шампионите получи травма в мача на младежкия национален отбор, а след това се оказа, че тя е доста сериозна и ще го извади от терените за 2 месеца. Последваха проблемите на португалеца Витиня. Левият бек все още не е готов за игра и това не позволява на Стойчо Стоев да прави ротации. Следващият в списъка беше Йордан Минев. Преди да се разрази цялата тази допинг истерия около национала, той се контузи на два пъти. Именно травмата му в кръста, когато игра за трикольорите, му създаде проблеми. Иначе Минев има и проблеми с коляното, като точно заради това не играе в момента. Последният, който изгоря с контузия, е Теро Мантула. Финландският централен бранител пострада от твърдия терен в Надежда и при един шпагат срещу Локомотив Сф усети дърпане отзад в бедрото. Това пък го вади от сметките за месец, поне според предварителните очаквания.

Така всичко на всичко Стойчо Стоев има точно четирима бранители, с които да работи. Това са бековете Шоко и Кайсара и централните защитници Козмин Моци и Александър Барт. При последните двама положението е още по-сложно, тъй като и румънецът има контузия. Моци остана няколко мача на пейката, тъй като имаше проблеми с коляното. Всичко това показва, че Стойчо Стоев има общо защитник и половина, с които ще трябва да играе срещу Ботев Пд и Динамо.

Ситуацията в отбора е много сложна, тъй като това е единствената зона, в която треньорският щаб не може да прави ротации. Липсата на почивка, специално при Шоко и Кайсара, се забеляза и двамата не бяха толкова свежи срещу Локомотив Сф преди 2 дни. Бразилците обаче ще трябва да стискат зъби, защото ги чакат още по-тежки мачове.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"

Още по темата