Румънци с интерес към Безяк

Снимка: ludogorec.net
Румънските ЧФР Клуж и Динамо Букурещ проявяват интерес към нападателя на Лудогорец Роман Безяк. Представители на двата клуба са наблюдавали изявите на 24-годишния футболист в няколко мача през този сезон. Съгледвачите са останали доволни от изявите на словенеца. Най-силно впечатление в играта им е направила работоспособността и изключително добрата физическа подготовка на тарана. „Тема Спорт“ научи, че почти сигурно ЧФР Клуж и Динамо Букурещ ще отправят запитвания за Безяк през зимната пауза в опит да решат проблемите си в офанзивен план. До момента в шампионата кучетата са отбелязали 12 попадения в осем мача, докато тимът от Напока има само 6 гола в актива си. Въпреки че столичани са сред най-резултатните в първенството, треньорът Флавиус Стойкан иска през паузата отборът да се подсили в атака. Засега не е ясно дали от Лудогорец ще бъдат склонни да се разделят с Безяк.

От началото на сезона бившето острие на Целье се утвърди в титулярния състав. Той изигра близо 12 мача във всички турнири, в които се разписа 3 пъти. Именно негов гол от 35 метра откри резултата срещу ПСВ (2:0) на „Филипс Стейдиъм“. Ефективността на Безяк не е впечатляваща, но той е спомогнал много за останалите попадения на Лудогорец, тъй като не спира да тормози противниковите защити.

Треньорът Стойчо Стоев е много доволен от словенеца и рядко залага на друг футболист на върха на атаката, макар че на пейката разполага с Кишада и Платини.

Любопитно е, че през това лято Динамо Букурещ бе близко до привличането на левия бек на Лудогорец Витор Витиня. Португалецът обаче избра да остане в Разград за още два сезона, вместо да приеме офертата на кучетата.

Вестник "Тема спорт"