Лудогорец U17 с първо равенство в Елитната група до 17

Снимка: Венко Венков
Литекс и Лудогорец, единствените два отбора без загуба в Елитната до 17, завъртяха лудо 3:3 в най-интересния мач от осмия кръг. Гостите водеха с 3:0 до 67-ата минута, но допуснаха обрат.

Така след паметни 13 минути в края се стигна до първата грешна стъпка на "зелените", които досега имаха само победи. Все пак те остават лидери. Мартин Кирилов откри в 16-ата минута, след което асистира на Томас Цвятков в 27-ата за 2:0.

В 65-ата защитникът Преслав Петров реализира за 3:0 с глава след заучено положение при изпълнение на свободен удар и гостите вече виждаха как си тръгват за Разград с трите точки от негостоприемния изкуствен терен в Ловеч.

В 67-ата Динко Митрев направи 1:3 със самостоятелна акция. Домакините се вдигнаха на щурм и в 71-вата резервата Пламен Илиев вкара за 2:3, което превърна мача в трилър. Изравнителното 3:3 бе фиксирано от Галин Минков в 79-ата.

Играеше се продължението, когато Иван Петков от Литекс бе изгонен с червен картон за нарушение срещу откъсващ се играч на Лудогорец. Вратарят на домакините Иван Аврамов лесно спаси удара от фал на границата на пеналта, а малко след това съдията свири края на мача!

Viasport