Владо Стоянов и Данчо Минев на линия за Динамо Загреб

Снимка: ludogorec.net
Лудогорец почти сигурно ще може да използва Владо Стоянов и Йордан Минев в домакинството на Динамо Загреб. Двубоят с хърватите е в четвъртък от 22:05 часа на стадион „Васил Левски“ и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Стражът получи тежък удар в главата от Анисе още в самото начало на мача с Ботев Пд. Това наложи той да бъде заменен от Иван Чворович. Лекарският щаб имаше съмнения, че 26-годишният вратар е с комоцио, но те не се подтвърдиха. След направените вчера прегледи бе установено, че Стоянов е получил само леко сътресение. Още утре се очаква вратарят да започне пълноценни тренировки и не би трябвало да има проблем да пази в четвъртък срещу Динамо Загреб.

Ситуацията с Йордан Минев е малко по-различна. Десният бек се контузи в коляното по време на мача с Левски на „Герена“. Травмата извади 32-годишният футболист извън терена за около 20 дни. Националът обаче вече е по-добре и от утре най-вероятно ще може да тренира наравно със съотборниците си . Шансовете на Минев да попадне в титулярния състав на „Васил Левски“ са около 70 %.
Стойчо Стоев ще реши в последния момент дали да го използва срещу хърватите. Ако това се случи от единайсеторката ще изпадне Гилерме Шоко.

Сблъсъкът между Лудогорец и Ботев в събота е бил наблюдаван от помощник-треньора на Любослав Пенев – Ради Здравков. Легендарният футболист на ЦСКА е инспектирал националите Владо Стоянов, Христо Златински и Светослав Дяков от Лудогорец и Веселин Минев от Ботев Пд. Асистентът е използвал възможността да проследи отблизо и изявите на Иван Стоянов и Михаил Александров, както и Борис Галчев, Йордан Христов и Георги Сърмов.

Вестник "Тема спорт"