Лудогорец може да нареди голяма част от пъзела още в четвъртък

Снимка: ludogorec.net
Второто препятствие пред Лудогорец в Лига Европа вече чука на вратата. До мача с Динамо Загреб има само два дни и е съвсем нормално отсега да се правят сметки, да се чертаят възможни сценарии и т.н. Колкото и клиширано обаче да звучи, точно това е мачът с главно М за Лудогорец. След силния старт, който направиха разградчани, те са просто задължени да продължат в същата възходяща линия. Иначе в противен случай всичките усилия, които бяха положени срещу ПСВ на "Филипс Стейдиъм" ще се окажат напразни.

Мачът в четвъртък вечер на Националния стадион "Васил Левски" е за 6 точки. Една победа на Лудогорец над Динамо ще има точно такава стойност. Вече стана въпрос за това, че от Литекс насам през 2005 г. никой друг български тим не е тръгвал с 2 победи в групова фаза на европейските турнири. Но не това е най-важното. 6 точки за Лудогорец от 2 мача ще позволят на отбора да диша много по-спокойно и вече да гледа наистина реално на мисията продължаване напред. Победата над ПСВ ще бъде напълно омаловажена, при положение, че след 2 дни разградчани се издънят с Динамо и то точно на българска земя. Да, хърватите не са отбор, който трябва да бъде подценяван, но и в никакъв случай не трябва да им се отдава по-голям респект от необходимото. Динамо си е тим, който е абсолютно по силите на Стойчо Стоев и компания. Затова в Лудогорец са длъжни да победят.

На ситуацията трябва да се погледне и от друг ъгъл. 3 точки срещу Динамо ще бъдат много стратегически за Лудогорец. Отборът на практика ще извади хърватите от битката за класиране напред. Динамо тръгна със загуба вкъщи от Черноморец Одеса и в момента в Загреб са опрени до стената, като много добре осъзнават ситуацията. Победа на Лудогорец в София ще означава и друго - отиване за сравнително лек мач в Загреб в началото на декември, който, ако има нужда, ще бъде взет от шампионите.

Затова в Лудогорец трябва да разберат, че техният мач е в четвъртък. Разградчани имат още много шансове да решат битката в "А" група, след като сезонът по родните терени е толкова дълъг. В Лига Европа обаче подобно време няма, там са нужни победи на момента. А с успех в четвъртък Лудогорец може да нареди голяма част от пъзела в групата.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"