Домусчиев: Ще се хвърлим от първата минута за победата

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира, че разградчани ще се хвърлят за победата още от първата минута на срещата срещу Динамо Загреб от груповата фаза на Лига Европа. Собственикът на шампионите даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ само часове преди двубоя на стадион „Васил Левски“. Лудогорец приема хърватите от 22.05 часа.

„Надяваме се всичко да е наред. Отборът се готви за тази битка, дано да се представим достойно. Много е важно, колкото се може повече фенове да подкрепят единствения сега български участник в Европа. Знаете каква е концепцията на Лудогорец – ние играем за победа. Отборът ще се хвърли от първата минута, дано да се справим“, започна Домусчиев.

„За жалост, лошото време, късният час и следващият работен ден ще възпрепятства много хора да посетят стадиона. Надяваме се по 10 хиляди да има по трибуните и да надвикат солидната агитка на хърватите. Имам сериозна подкрепа като например от някои от лидерите на ЦСКА, които организират подкрепа. Но това не е само София, ето и Сливнишки герой тръгва, за да ни подкрепи. Трудно е да се каже кой ще прегори. Футболистите са в добро настроение. Има разлика в сравнение с онзи мач с Динамо Загреб, тогава бе плейоф, сега са групи. Няма смисъл да говорим за реванш“, коментира още босът на разградчани.

„Явно е много сложно да си играем на нашия стадион. Това не е само за Разград, това се случва навсякъде. Едно такова събитие носи приходи на общината, но явно...Такива като нас, които си дават парите, не са много“, сподели с тъга един от братята Домусчиеви.

Българският шампион пое мила благотворителна инициатива, като един от основните надслови, които минаваха преди мача бе: „Ела на мача, спаси бебе“. Разградчани решиха да дарят 20% от събраните приходи от билети на клиниката по неонатология в МБАЛ "Надежда" в град София. Домусчиев сподели и как е хрумнало това на „орлите“: „Идеята „Ела на мач, спаси бебе“ – това дойде от вашата идея за коледния търг за недоносените деца. Аз и съпругата ми имаме специално отношение по темата с раждаемостта, бременността и така решихме да помогнем на някоя клиника по неонатология. Това ще продължи и в следващите ни мачове. Освен това, и всички играчи ще отидат там (в клиниката) и ще дарят лични средства“.

Gong.bg