Ешпиньо: Идва ред на Черноморец (Одеса) (ВИДЕО)

Снимка: News 7
През лятото Фабио Ешпиньо пристигна в Лудогорец като алтернатива на Светослав Дяков и Христо Златински в халфовата линия на отбора.

Със стабилното си представяне обаче юношата на Порто успя да се справи с конкуренцията на бившия капитан на Локомотив (Пловдив) и Стойчо Стоев започва все по-често да залага на него сред титулярите.

Ешпиньо се съгласи да даде интервю специално за TV7. В него той говори за отличното представяне в Европа, за "А" група, както и за целите пред Лудогорец

"Много сме доволни. Играхме добре срещу ПСВ Айндховен (2:0) и срещу Динамо (Загреб) (3:0) искахме да покажем, че това не е просто случайност. Съжалявам, че не се класирахме за групите на Шампионска лига, но се изправихме срещу много труден съперник в лицето на Базел. Първата ни цел сега е да победим Черноморец (Одеса) и така стъпка по стъпка да вървим напред в турнира", каза Ешпиньо.

Той не подмина темата за предстоящото гостуване на Пирин в Гоце Делчев."Каквито и да са условията там, трябва да се представим добре. Не познавам Пирин, защото дойдох в България преди 3 месеца. Надявам се да ги победим. Когато се изправим срещу отбор излизаме като равни. Малките тимове дори играят по-мотивирано срещу големите", добави Ешпиньо.

Накрая португалецът говори и за борбата за златните медали в първенството. "Конкурентът за титлата не е само един, няколко са. Ботев, Литекс, Левски и ЦСКА. Ние обаче работим здраво. Знаете, че водим с 4 т. пред Ботев и вярвам, че ще продължим да увеличаваме преднината си пред конкурентите. Всички искат да вдигнем трета титла", добави Ешпиньо.