Играеш редовно, получаваш нов договор

Снимка: LAP.bg
Ръководството на Лудогорец въвежда нов правилник за предлагането на договори на футболистите си. Шефовете на шампионите ще вкарат различна практика, според която новите контракти на играчите ще трябва да се заслужат.
През следващото лято договорите на доста от тарторите в съблекалнята изтичат, а съвсем скоро ще трябва от клуба да седнат на преговори с някои от тях.

След по-малко от година изтичат настоящите контракти на Иван Стоянов, Марселиньо, Мишо Александров, Александър Барт и Йордан Минев. Последните двама преподписаха в началото на 2013 г. за още един сезон. В договора на Минев има и клауза, която може да удължи престоя му с още един сезон, ако двете страни искат да я активират.

С практиката, която въвеждат в Разград, искат да стимулират футболистите си по най-добрия начин. Така при шампионите целят да се случи следното - играеш редовно и получаваш нов договор. По този начин в Разград ще трябва да заслужат удължаването си със силни изяви на терена. Любопитното в случая е, че следващото лято изтичат договорите на някои от най-опитните футболисти на разградчани.

Играчите с изтичащи договори в края на сезона:

Марселиньо
Иван Стоянов
Йордан Минев (опция за удължаване с още един сезон)
Александър Барт
Михаил Александров

Вестник "7 дни спорт"