Стойчо Стоев няма да пази титулярите

Снимка: Lap.bg
Битката за върха в "А" група между Лудогорец и Литекс остава изцяло в сянката на вечното дерби. Двата най-добри провинциални тима се изправят един срещу друг утре от 18 ч. в Разград, като шампионите имат аванс от 3 точки пред ловчанлии.

Въпреки че Лудогорец има важен мач само 4 дни след дербито с Литекс, треньорът Стойчо Стоев няма да пази основните си футболисти. В четвъртък шампионите гостуват в Одеса на Черноморец в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Стоев ще заложи на всичко най-добро и утре.

„В никакъв случай не делим мачовете за първенство и тези от Лига Европа. Предстоящите два двубоя са съвсем различни, но са еднакво важни за мен. В никакъв случай няма да щадя някой футболист, за да го предпазя за мача с Одеса. Свикнахме на този цикъл и може да се справим с възстановяването на играчите", каза Стойчо Стоев.

В титулярния състав на шампионите се завръща националът Йордан Минев. Крайният бранител пропусна последните няколко мача, но записа 180 минути за представителния тим и е готов за игра. Светослав Дяков, Владо Стоянов, Върджил Мисиджан и Роман Безяк, които получиха почивка срещу Пирин ГД също ще са на терена. На този етап пред Стоев има само една въпросителна и тя е кой да играе на десния фланг на нападението. Вариантите са три както обикновено - Мишо Александров, Иван Стоянов или Дани Абало.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"