СКАНДАЛНА ПОБЕДА НА ЛИТЕКС СРЕЩУ ЛУДОГОРЕЦ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимки: ludogorec.net
Лудогорец отнесе тежко поражение от Литекс в скандален мач. Двубоят завърши с резултат 2:4 за "ловчанлии".

Литекс си свърши работата още преди почивката. Тогава Миро Манолов, Николай Бодуров и Юрген Джазула от дузпа бяха точни. Симеон Славчев вкара след почивката.



Интересното е, че това беше първата дузпа срещу разградчани, откакто са в "А" група. А за тях точни бяха Върджил Мисиджан и Светльо Дяков от дузпа.

Малко след това и домакините треснаха гредата. Върджил Мисиджан уцели страничния стълб на вратата на Евгени Александров и не успя да изравни.



Шокът за Лудогорец стана пълен малко след 30-ата минута на двубоя. Тогава Козмин Моци фаулира Миро Манолов в наказателното поле и реферът Ивайло Стоянов даде първата дузпа срещу разградчани, откакто са в "А" група.

Юрген Джазула я превърна в гол и хвърли в шок всички по трибуните, правейки преднината на тима си класическа само за 30 минути.

До почивката домакините имаха само един шанс за гол, но ударът с глава на Марселиньо беше спасен от Евгени Александров.

След почивката Лудогорец се хвърли в търсене на почти невъзможния обрат. И изглеждаше, че началото му е поставено в 51-ата минута. Тогава Върджил Мисиджан мина през куп от играчи на Литекс, стреля от дъгата на наказателното поле и направи 1:3.

След това Жуниор Кишада и Марселиньо опитаха да вкарат, но не бяха точни. Така дойде времето на най-спорната ситуация, която беше в 65-ата минута. Тогава след центриране на Михаил Александров, удар на Мисиджан сякаш срещна ръката на Страхил Попов на голлинията, но реферът не даде дузпа в тази ситуация.



Надеждите на домакините за обрат бяха попарени окончателно в 80-ата минута. Тогава Симеон Славчев с хубав прехвърлящ удар препарира за четвърти път Стоянов. В 86-ата минута Лудогорец получи дузпа за фаул срещу Кишада. Светльо Дяков беше точен, за да намали за 2:4.

В последната минута реферът изгони Кишада и Бодуров заради сериозно спречкване на терена.



ОЩЕ СНИМКИ
Статистика и коментари
Запис на срещата

Още по темата