Лудогорец вдига Златински на крака за Черноморец

Снимка: БГНЕС
Сериозна дилема мъчи треньора на Лудогорец Стойчо Стоев в последните няколко дни. Наставникът на шампионите се чуди дали да предприеме голям риск за 4-ия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Черноморец. Става въпрос за участието на национала Христо Златински.

Халфът се контузи преди точно 9 дни в шампионатния двубой с Любимец, който разградчани спечелиха с 5:1. Златински имаше проблеми с глезена и дори не тренираше няколко дни заради сериозен оток. Националът мина ядрено-магнитен резонанс в Пловдив, а след това правеше специални процедури на базата на шампионите в Разград.

В неделя националът увеличи малко натоварванията, като правеше само бегови тренировки. Вчера обаче за първи път Златински се включи в заниманието на тима и потренира с топка.

"Чувствам се много по-добре. Лично моето желание е да играя, искам да помогна на отбора. Мисля, че ще издържа", каза героят от мача в Одеса пред "7 дни спорт".

Все пак последна дума за включването на Златински ще имат лекарят на тима д-р Ивайло Якимов и треньорският щаб. Основните притеснения в отбора са да не се появи усложнение при Златински, което да го извади за по-дълго от терените.

През този сезон благоевградчанинът вкара 2 гола за тима в Европа. Той се разписа при победите с по 1:0 над Партизан в Белград и над Черноморец в Одеса, съответно от дузпа и фаул. В средата на терена опциите на Стойчо Стоев и без това са ограничени заради наказанието на капитана Светослав Дяков.

Вестник "7 дни спорт"