Стойчо Стоев: Късметът е неизменна част от играта

Снимка: LAP.bg
Ето какво сподели старши треньора на Лудогорец Стойчо Стоев на пресконференцията преди двубоя с Черноморец (Одеса) от турнира Лига Европа.

Черноморец е доста сериозен отбор. Солиден противник. Знаем каква е стойността на мача. Предполагаме, че и за Черноморец е от доста голямо значение. Надявам се да успеем да се класираме за следващата фаза след утрешния мач.

Контузените са си контузени. Някои могат да вземат участие в утрешния мач, други не. Аз не се притеснявам от това кои играчи ще излязат на терена, Сигурен съм, че всеки един ще се стреми да се представи добре.

Имаме три точки повече от актива си в сравнение с предния мач. Не смятам, че иначе ще има разлика в играта на двата отбора в сравнение с първия мач. Ние практикуваме един по-техничен футбол, но в никакъв случай не се притесняваме от времето.

Барт, Кайсара и Златински са под въпрос. Имаме още двама, които няма да кажа. Имаме още ден до мача и се надявам част от тези футболисти да се оправят. Разчитам и на медицинския ни щаб, за да се оправят тези футболисти.

Късметът е неизменна част от играта. Обикновено той стой зад силния отбор и доста рядко зад слабия. Имахме късмет в предния мач, но не победихме само заради това. Дано отново имаме късмет. Не всичко е на късмет. Вече добихме необходимото самочувствие и увереност. Във футбола се допускат грешки, а вратарският пост е може би най-трудният и всяка една негова грешка се наказва. Вратарят винаги обира негативите. Черноморец има много класни футболисти. Не бих ги конкретизирал, защото смятам, че не е коректно.

Още по темата