Лудогорец победи Берое с 2:1 в мач от 1/8 финалите за Купата на България (ВИДЕО)

Снимка: Венко Венков
Лудогорец победи Берое с 2:1 в мач от осминафиналите за Купата на България. Голове за "орлите" отбелязаха Козмин Моци и Мишо Александров. За Берое точен бе Иво Иванов.

В 7-ата минута Безяк пробва удар от границата на наказателното поле, но топката срещна тялото на бранител на Берое. Минута по-късно Златински отправи удар към вратата на Берое, но бе неточен.

В 18-ата минута след центриране на Дани Абало към Роман Безяк, последния стреля с глава, но Иван Караджов плонжира и лови.

3 минути по-късно падна първия гол в срещата в полза на Берое. След центриране от корнер, последва удар с глава Иво Иванов, след който топката премина голлинията. Не последва мигновен съдийски сигнал, но отново Иванов добави и топката се оплете в мрежата на Чворович.

В 33-ата минута Марселиньо изведе Роман Безяк зад отбраната на Берое. Нападателят на домакините стреля по диагонала, но не успя да уцели вратата. В 37-ата минута Христо Златински отправи далечен удар, но Караджов не посмя да лови топката и боксира.

Минута по-късно Мишо Александров получи топката в наказателното поле и стреля, но много над напречната греда.

В добавеното време на първата част Моци изравни резултата след центриране на Златински от корнер.

В 60-ата минута Мишо Александров получи топката в наказателното поле на Берое, обърна се и с диагонален удар с десния крак заби топката в долния десен ъгъл на Караджов.

В 75-ата минута Пламен Крумов бе изгонен заради безсмислено грубо влизане в краката на Христо Златински. Полузащитникът на Берое закъсня с влизането си и подсече противника си отзад, след като топката вече бе на метри от Златински.

В 81-вата минута съдията пожали Козмин Моци. Бранителят на домакините удар с лакът в лицето Венцислав Христов, но Александър Костадинов не посмя да вдигне втори жълт картон на Моци.

Мачът-реванш е на 17 ноември от 18:00 в Стара Загора.

Статистика и подробности
СНИМКИ
Запис

Още по темата