Руснаци с интерес към Роман Безяк

Снимка: LAP.bg
Централният нападател на Лудогорец Роман Безяк е следен с интерес от доста чуждестранни клубове. От началото на сезона словенският таран е една от основните фигури в състава на Стойчо Стоев и не спира да вкарва. Точно заради това интересът около Безяк е доста засилен.

Клубове от елита на Русия вече са гледали изявите на словенския таран с екипа на Лудогорец и са останали впечатлени от головата му ефективност. От началото на сезона Роман Безяк има 10 попадения във всички турнири и дава сериозна заявка да се бори за голмайсторския приз в "А" група.

В последните месеци силната игра на 24-годишния нападател с екипа на шампионите му спечели място и в националния отбор на родината му Словения. Точно заради ангажименти с представителния тим на словенците Безяк не игра в последния мач с Берое. Днес нападателят и родината му имат приятелска среща с Канада и се очаква именно той да води атаката на своите.

Безяк пристигна в Лудогорец в началото на миналия сезон, точно след отпадането на тима от Динамо Загреб в Шампионската лига. Нападателят по-често стоеше на пейката през миналия шампионат, но постепенно в края на сезона си спечели и титулярно място. Договорът на Безяк с разградчани е до лятото на 2015 г., а според специализирания портал transfermarkt.de цената на тарана е точно 800 хил. евро. Нападателят пристигна в Лудогорец за 4 пъти по-малко пари преди 15 месеца.

Вестник "7 дни спорт"