ЛУДОГОРЕЦ Е НА ПЪРВО МЯСТО В ГРУПА B НА ЛИГА ЕВРОПА, ОТИВА НА 1/16 ФИНАЛ (ВИДЕО)

Снимка: LAP.bg
След победа над ПСВ (Айндховен) с 2:0 Лудогорец вече се класира за 1/16 финалите на Лига Европа и завършва на първо място в група B. За орлите точен бе Роман Безяк в 38-та минута и 79-та минута.

Първото чисто голово положение в мача дойде чак в 33-ата минута, когато Нарсних бе изведен зад отбраната на Лудогорец и веднага стреля, но Владислав Стоянов показа класа и опази мрежата си.

Само пет минути по-късно разградчани отвърнаха на удара по най-добрия възможен начин - с попадение в съперниковата врата. Марселиньо даде страхотен извеждащ пас към Роман Безяк, който нахлу в наказателното поле на ПСВ, осигури си възможност за стрелба, стреля и се разписа за 1:0.

Минута преди края на първото полувреме Михаил Александров опита късмета си с мощен изстрел от сериозна дистанция, но прати топката в аут.

В 51-ата минута Мемфис Депай стреля директно от пряк свободен удар към вратата, пазена от Стоянов, но прати коженото кълбо много далече от целта.

Четири минути по-късно ситуацията на холандския тим се усложни още повече, след като останаха с човек по-малко. Джефри Брума получи втори жълт, респективно червен картон и напусна терена преждевременно. В 60-ата минута Кайсара напредна от дясно и центрира, Безяк хитро прескочи топката и тя стигна до Марселиньо, който шутира, но нямаше късмет и пати топката на сантиметри встрани от вратата на съперника.

В 79-ата минута ПСВ се оказаха безпомощни и отново извадиха топката от мрежата си. Отново точен бе Роман Безяк, който се възползва от асистенция на Кайсара и вкара втория си гол в мача за 2:0.

Статистика и подробности
СНИМКИ

Още по темата