Всичко е в ръцете на Лудогорец

Снимка: LAP.bg
Към края на годината винаги е време за равносметки и прогнози. Моментната ситуация в "А" група също предвещава към сметки и предположения. Най-вече заради битката на върха и заради най-коментираното нещо от началото на сезона - първата седмица.

Мачът между Лудогорец и Черно море утре се явява ключов за развитието на битката по-нататък. Един бърз поглед върху класирането показва, че сблъсъкът в Разград е важен както за борбата за златните медали, така и за заветното 7-о място. На практика в момента в Лудогорец е и ножът, и хлябът.

Преди момчетата на Стойчо Стоев има две възможности - или да направят интересна битката си с Литекс, или да направят интересна борбата за седмото място. При победа утре разградчани ще запазят преднината си от 6 точки пред Литекс. Има възможност и да бъде увеличена, ако ловчанлии стъпят накриво. На практика това може да убие всякаква интрига за първото място. Само 3 мача преди края на състезателната година разградчани ще имат повече от комфортен аванс. В същото време домакинска победа за Лудогорец би била пагубна за Черно море. Хората на Гонзо работиха здраво до този момент, за да си извоюват място в първата седмица. Провал в Разград обаче ги праща пак в изходна позиция и най-вече доближава много Берое до тях. А с оглед на тежката програма до края на редовния сезон хората на Гонзо няма да бъдат толкова спокойни.

Разбира се, го има и обратния вариант - загуба на точки от страна на Лудогорец утре прави много интересна битката на върха. Няколко кръга преди края на редовния сезон Литекс може да се доближи до шампионите. Освен това хората на Златомир Загорчич имат в ръкава си мач вкъщи срещу разградчани, което може да бъде и най-големият им коз. А не бива да се подценява фактът, че оранжевите до този момент са непобедени вкъщи и са отборът с най-добър баланс като домакин.

На практика в момента Лудогорец е в много специфична ситуация. Момчетата на Стойчо Стоев могат само за няколко дни да убият интригата в първенството. Отборът вдигна много нивото си и сега то е стряскащо високо за останалите отбори в "А" група. Още преди Нова година разградчани могат да направят сериозна стъпка към третата поредна титла, стига да искат. Въпросът е стиска ли им на всички в Лудогорец да убият интригата рано-рано, или отново ще гледаме вълнуващи мачове и през пролетта. Всичко е в ръцете на Лудогорец.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"