Мисиджан: Ако работим здраво, ще станем шампиони

Снимка: LAP.bg
Върджил Мисиджан се превърна в герой за Лудогорец, след като отбеляза единствения гол за победата с 1:0 над Берое. След мача в Стара Загора халфът напусна стадиона, накуцвайки от тежката балтия на Веселин Пенев. Въпреки болките Мисиджан сподели пред "7 дни спорт" впечатленията си от двубоя.

- Върджил, отново победихте, и то с твой гол. Как видя мача?
- Беше много важно да победим в Стара Загора. Дойдохме за мача с Берое с единствената мисъл за 3 точки и мисля, че това си пролича на терена. Имахме много тежък двубой преди 4 дни срещу ПСВ и заради това ситуацията беше малко по-специфична. Мога да кажа, че бяхме малко изморени заради другия мач, но по-важното е, че победихме и взехме трите точки. Продължаваме в същия дух, печелим мачовете си и сме на първото място.

- Отново бележиш, какво е чувството?
- Радвам се много, аз обичам да вкарвам голове. Асистенцията на Кайсара обаче ме задължи, за мен остана по-лесната работа, след като той направи страхотен пробив.

- Кой мач беше по-труден - срещу ПСВ или срещу Берое?
- Със сигурност този мач в Стара Загора беше по-труден за нас. Българското първенство е доста трудно, защото всеки отбор иска да покаже, че е по-добър от нас, и иска да ни победи. Точно поради тази причина ни беше по-трудно срещу Берое, отколкото срещу ПСВ. В Лига Европа и двата отбора играха футбол, играха атрактивно и мачът беше доста по-хубав.

- Какво се случи през второто полувреме, когато се сдърпа с Веселин Пенев?
- Защитникът на Берое не искаше да вземе топката, а просто да ме изрита. Той въобще не игра с коженото кълбо, а скочи много опасно на шпагат, застраши тялото ми. След това просто станах от земята и тръгнах към него, исках обяснение, говорих му, но той се беше обърнал с гръб. Тогава просто го хванах, за да се обърне към мен, но той реши да падне на земята все едно съм го ударил.

- Мислиш ли, че той заслужаваше червен картон?
- В самата ситуация аз бях с гръб към него, а той влезе доста грубо. Нямаше как да видя дали е скочил с двата си крака напред. Факт е обаче, че той не искаше да играе с топката, а просто да ме уцели. При всички положения това си е червен картон.

- Мислиш ли, че повечето отбори играят грубо срещу вас?
- Да, разбира се. Всички искат да се докажат, когато играят срещу Лудогорец. Ние сме №1 и заради това повечето отбори прибягват до грубости, когато не могат да ни спрат. Определено не е приятно толкова често да те ритат, но аз си го обяснявам със стремежа на другите отбори да ни настигнат.

- Вече си 3 месеца в България. Харесва ли ти обстановката в Разград?
- Свикнах с отбора, с града, с България като цяло. Имаме мачове през няколко дни, така че не се задържаме много дълго на едно място. В България е доста по-различно от живота, който съм имал в Холандия. По принцип в моята родина има много повече неща, които могат да се правят. Разград е приятен град, доста е спокоен и за мен е хубаво, че живея там. Хората са доста мили, обръщат ни внимание и ни харесват. Освен това там може да се мисли само за футбол, а ние сме отишли заради това в Лудогорец. Моята цел е да ставам все по-добър.

- Как оценяваш българското първенство?
- Първенството е доста интересно, получават се много резултатни мачове понякога. Вече съм играл срещу всички отбори и горе-долу ги познавам. Ние сме най-добрите, имаме най-силния отбор и въобще Лудогорец е №1. Когато дойдох в България, знаех, че Левски е един от най-големите отбори, бях слушал доста за тях. Сега обаче виждаме, че се представят колебливо и имат проблеми. Лично на мен ми харесва Литекс, те са доста добър отбор, имат млади момчета.

- До момента си отбелязал на всички големи отбори - Левски, ЦСКА и Литекс...
- Да, наистина съм вкарал на най-големите ни съперници за титлата. Радвам се за това. Освен срещу ЦСКА, Левски и Литекс вкарах на Берое и Локомотив Пд. Вече ми остава само Ботев Пд. (Смее се.) Но ако трябва да сме сериозни, е по-важно да станем шампиони и да продължим далеч в Лига Европа. Виждате, че в нашия отбор има доста хора, които вкарват. Трябва да продължаваме да работим много здраво, всеки ден. Във футбола всичко е възможно, така че не трябва да се отпускаме. Знам, че в предишните 2 сезона Лудогорец е станал шампион в последния мач. Ако продължаваме да работим сериозно и да сме концентрирани във всеки един мач, имаме много голям шанс да станем шампиони. До края на сезона има много време, така че титлата не е решена.

- Казваш, че си изморен. Какво предпочиташ - да играеш с Черно море или срещу Левски?
- Това трябва да го решават треньорите. Имаме 2 тренировки до мача с Черно море, ще видим как се чувствам. Лично аз предпочитам да си почина през седмицата и да съм готов за Левски. Имам голямо желание да играя срещу Левски, това е голям отбор в България, който винаги иска да победи Лудогорец. Сигурен съм, че ще стане дерби.

- В Лига Европа ще сте сред поставените на жребия, кой отбор искаш да се падне?
- Казах преди няколко дни, че бих се радвал да играем срещу английски отбор. Може би Суонзи е добър съперник, те играят хубав, нападателен футбол. Ще видим какво ще ни отреди жребият.

- Пише се за интерес към теб от Холандия. Има ли нещо вярно?
- Аз също чета, но не знам дали е така. В интерес на истината моят мениджър е по-запознат. Ако има нещо, той ще ми каже. Сега съм играч на Лудогорец и искам да побеждаваме.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"