Георги Домусчиев: Нека не делим футболистите на българи и чужденци (ВИДЕО)

Снимка: novsport.com
Ето какво сподели единият от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев, който бе гост в актуално студио "Дерби".

"Нека не делим футболистите на българи и чужденци. Има можещи и много добри футболисти, както и такива, които не са толкова можещи и добри." сподели Домусчиев.

"Бюджетът на Лудогорец е 5 млн. годишно и с него се съобразяваме. Затова трябва да се стремим да привличаме качествени футболисти на много по-ниски цени. Много пъти набелязваме, но трудно се привличат, предвид лошия имидж на нашето първенство. Не предвиждаме мащабна селекция. Един-двама са набелязани и ако успеем да се разберем с тях, ще ги привлечем. Но не повече от един-двама. Може и никой да не привличаме. Искаме гръбнакът от играчи да се запази, освен ако не дойдат много добри оферти, за да можем при една евентуална титла в България, да атакуваме групите на Шампионска лига." допълни той.

Относно плановете за реконструкция на ст. „Лудогорец Арена”, той обясни:

"До началото на следващата година ще получим окончателен отговор от Община Разград за реконструирането на „Лудогорец Арена” в стадион от четвърта категория, за да можем да приемаме мачове от групите на Лига Европа. Идеята е собствениците на клуба да поемат 80% от ремонта, който ще струва около 20 млн. лв. по първоначални изчисления, като четири от тях се очаква да реши дали ще може да отпусне общината.

Има разбиране и силно желание от тяхна страна и при благоприятно развитие ремонтът ще бъде завършен в рамките на една година. Като строежът ще върви по етапно, сектор по сектор, за да може Лудогорец да си играе домакинските мачове от „А” група у дома."

За предстоящия конгрес за избор на нов Изпълком на БФС:

"Ако определени водещи клубове ще имат представители в Изпълкома, то по-добре да имат всички. Ако не, по-добре да няма нито един, а той да е съставен само от професионалисти."

За формата и терените на „А” група:

"Не само терените оказват влияние върху нивото на футбола у нас, а и климатът не позволява да се играят толкова много мачове в България, затова трябва да се помисли сблъсъците за купата да са в един мач. За мен е изключително важно да се намалят още отборите в А група. Най-добре е те да бъдат десет и да няма плейофи, а да се играе по четири пъти. Така ще се намалят възможностите да има отбори, които да няма за какво да играят. След избора на нов Изпълком на БФС, трябва да се повишат критериите за лицензирането на стадионите и да се осъществява периодичен мониторинг."

За нуждата от дублиращи отбори:

"Левски, Литекс, Ботев и Лудогорвец се нуждаят от втори отбори в „Б” група, за да могат там да си обиграват юношите. Така, както в Испания, например."

За вакантните позиции в Лудогорец:

"Спортен директор не искаме да назначаваме, докато треньорът се справя с тази длъжност. За нов кондиционен треньор все още нямаме подходяща кандидатура и затова помощникът на Стойчо Стоев изпълнява тази длъжност."

За конкурентите за титлата:

"Не можем да отпишем никой. Има изключителна битка, както за титлата, така и за европейските квоти."

За съдийството в България:

"На едно и също ниво е спрямо миналата година. Според мен в мача с Левски имаше 100 процентова дузпа за нас още в началото, но ние не повдигнахме въпроса. За гола на Левски – по-скоро няма засада."Нов спорт