Кирил Домусчиев: Не е нормално да губим точки

Снимка: ludogorets.com
Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев не говори след издънките на тима срещу Черно море (1:1) и Левски (0:1) в Разград, но се съгласи да даде кратко интервю за "Тема Спорт", макар че бе в чужбина. Първоначално той заяви, че в неделя не е много удобно да разговаря, но все пак отдели малко време, за да изрази мнението си за последните събития около тима.

Г-н Домусчиев, удобно ли е да поговорим малко за представянето на Лудогорец в последните няколко мача...
- За мен годината в спорта приключи, така че не ме занимавайте до следващата година.

И все пак загуба от Левски и равен с Черно море в два поредни мача в Разград не може да не ви притеснява и възможно ли е това да доведе до промени в тима?
- Спекулации ще са всякакви информации по темата. Доверието към един треньор не се определя от една или две загуби. Има цялостен поглед върху това, което върши треньорът през годината. Така, че не можем да правим и да взимаме някакви решения на база на резултатите в рамките на една седмица.

Споделяте ли едно такова мнение, че е нормално да има лек спад в играта на отбора с оглед многото мачове, които се натрупаха? Не може все да се побеждава.
- Има неща в клуба, които в бъдеще трябва да се коригират. Не сме безгрешни, нито ръководството, нито треньорите, нито играчите. Не е нормално да губим точки. Е, има си и обективни причини, но ние трябва да направим нещо в бъдеще да не се случват такива неща. Така, че работим по въпроса, поне така са ме информирали от ръководството. Да се надявам, че и играчи, и треньори ще вземат необходимите мерки това да не се случва догодина.

Има ли вече някаква яснота около селекцията?
- Не. Много е трудно зимата да се прави каквато и да било селекция, защото всеки един добър играч принадлежи на даден клуб и клубът има някакви цели. За това и точно зимата е трудно да се раздели с този футболист. Обикновено става дума за баснословни цифри, които не си струват. Така, че за момента разчитаме на нашите играчи. Ако нещо стане - да се подсилим на някой пост, ще е добре дошло.

Значи зимната селекция на Лудогорец няма да е на всяка цена?
- На всяка цена няма смисъл, защото играчите, които нас ни интересуват, зимата ще струват не по-малко от три, четири милиона евро, които не си заслужават да се дават тези пари.

Вестник "Тема Спорт"