Иван Чворович дебютира в Европа

Снимка: LAP.bg
Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев подготвя сериозни промени за гостуването на Динамо Загреб утре от последния кръг от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят на "Максимир" е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ 1.

51-годишният специалист смята да извади от титулярите Владислав Стоянов. Решението му не е продиктувано от контузия на вратаря, а е просто превантивна мярка, заради насъбралите се много мачове. Вместо него под рамката ще застане Иван Чворович. Сърбинът, който до момента през сезона е изиграл само 6 срещи във всички надпревари, ще направи дебют в европейските турнири за Лудогорец. 28-годишният страж все още няма мач в Европа. Интересно е да се отбележи, че вратарят е допуснал само един гол, когато е замествал Владо Стоянов.

Освен на вратата промени се очаква да има и в центъра на отбраната. Със сигурност сред титулярите на "Максимир" срещу Динамо ще попадне Георги Терзиев. 21-годишният футболист също като Чворович е абсолютен дебютант и участието му в Загреб ще е негово първо в европейските турнири. Все още Стойчо Стоев се чуди кой да бъде партньор на национала. В центъра на защитата заедно с него ще действа Козмин Моци. Другият неизменен титуляр Александър Барт няма да пътува за Загреб, тъй като ще се подложи на операция на носа. Французинът има проблеми със синузит, които датират от лятото.

В предни позиции също се очаква да има промени. В средата на терена до капитана Светослав Дяков се очаква да действа Фабио Еспиньо, който срещу Левски (0:1) остана на резервната скамейка. По лявото крило ще е Мисиджан, докато по другото с по-големи шансове да започне е Иван Стоянов. Не е изключено специалистът да заложи и на по-нисичкия и повратлив Жуниор Кишада за сметка на Роман Безяк.

Със сигурност извън сметките за Загреб ще остане Йордан Минев, който напусна мача с Левски с комоцио. Бекът, както и Барт няма да пътуват с отбора.

Вестник "Тема Спорт"