Стойчо Стоев: Винаги може и повече

Снимка: LAP.bg
Ето какво сподели старши треньора на Лудогорец след победата над Локо Сф с 4:0 в Разград.

"Определено, аз ги предупредих, че ако излезем отпуснати и да мислим, че сам ще се бие другият отбор, няма да стане. Влязохме трудно в мача, те се изнервиха. Второто полувреме им казах да се успокоят, да играят както умеят, и нещата се получиха. Благодарих им за четирите месеца, труда, успехите, професионализма. Пожелах им да си починат добре, и на 6 януари пак отначало"

За зимната подготовка:

"Една седмица в Сандански, Турция, Испания... Контролите са почти уточнени, и другата седмица всичко ще е ясно."

За попадането си в класацията за Треньор на годината:

"Чувствам се горд, естествено. Това е плод на усилията на всички, защото без помощта на всички около мен, без помощта на футболистите, трудно мога да постигна нещо сам. Това е признание и за марката Лудогорец."

От какво е най-доволен?

"Трудно ми е да кажа еднозначно, защото са много нещата. Създаде се отбор, отбор, който иска да печели и в България, и в Европа. Това е нещото, което успяхме да постигнем, и аз, и всички около мен."

Какво още може да се направи в Лудогорец?

"Винаги има какво да се надгражда, не сме стигнали кой знае какви върхове. Като цяло съм доволен от представянето на отбора през тези месеци. Отборът върви по възходяща линия."

За българското първенство:

"Трудно ми е да кажа за формата, защото има още много мачове. Двубоите са оспорвани, няма едноличен лидер, и отбори от втората седмица могат да си създадат проблеми. Дано продължава така, за да върви нагоре българският футбол."

За зимната селекция на Лудогорец:

"Още не искам да коментирам за селекцията. Определено имаме интерес към дадени футболисти, но всичко е въпрос на преговори, финанси. Зимният трансферен прозорец е по-труден за привличане на качествени футболисти. Имаме поглед върху един-двама футболисти, но ще видим какво ще стане. Не искам да коментирам за напускане на футболисти. Абсолютно съм доволен. Дори тези, които използвах по-малко, не са ме разочаровали."

За жребият за 1/16-финалите в Лига Европа е в понеделник:

"Има противници, които за мен са преодолими, има и доста силни. Хубавото е, че набрахме самочувствие и увереност. Независимо кой е съперникът, ще играем и ще видим докъде ще стигнем на края."

Още по темата