Лудогорец с интерес към португалеца Рафаел Силва?

Снимка: ludogorec.net
Португалец попадна в плановете на Лудогорец за зимната селекция, научи „Тема Спорт“. Става въпрос за футболиста на Спортинг Брага Рафаел Ферейра Силва. Атакуващият халф е бил наблюдаван на няколко пъти от скаути на шампионите в последните месеци. 20-годишният Силва е оставил много добри впечатления в съгледвачите най-вече с погледа върху играта и креативността си. Това е било достатъчно името му да попадне в списъка на разградчани.

Високият едва 170 сантиметра полузащитник започва професионалната си кариера в Депортиво Фейрензе. Той прави дебют за тима на 29 юли 2012 година, когато изиграва пълни 90 минути срещу Пенафиел (2:1) за купата. През сезон 2012/13 Рафаел Силва записва цели 41 мача във втора лига на Португалия, като престоява на терена повече от 3200 минути. Силното му представяне с екипа на Фейрензе не остава незабелязано и той е повикан в националния отбор до 20 години, а по-късно и в младежката селекция. Общо за двете гарнитури Силва има 9 мача и два гола, като продължава да е действащ национал. През лятото на 2013-а полузащитникът подписва договор за 5 години със Спортинг Брага. За настоящия си клуб Рафаел има 12 мача и 1 гол в елита.

Лудогорец вече е направил запитване за цената на младежкия национал на Португалия и най-вероятно съвсем скоро ще влезе в преговори с клуба му. В същото време стана ясно, че тимове от чужбина проявяват сериозен интерес към Жуниор Кайсара. „Има три отбора от Испания и един от Русия, които следят Кайсара. Дали ще има развитие е въпрос на преговори", обясни агентът на играча Жоаким Рибейро. Едва ли обаче разградчани ще се съгласят да се разделят с 24-годишния футболист през зимата.



Вестник "Тема Спорт"