Дани Абало: Искам да се върна в Испания след края на сезона

Снимка: LAP.bg
Нападателят на шампиона Лудогорец Даниел Абало даде обширно и много любопитно интервю за Diario de Arousa. 26-годишният футболист, дошъл като свободен агент през миналото лято, споделя, че най-голямата трудност, пред която се е изправял откакто е тук, е адаптирането към Разград.

"Преди първия мач срещу Базел в София президентът дойде в съблекалнята, за да ни окуражи, но също така говори за футбол и ни даде наставления, което беше много любопитен момент.", разказва впечатленията си испанецът.

Абало сподели, че преди да подпише с "орлите", единствените родни отбори, за които е чувал, са били Левски и ЦСКА. „Когато ми се обадиха през лятото, не знаех клуба, знаех само ЦСКА и Левски. Собственикът има амбиция да развива клуба. Не искам да бъда в град като София и да се разсейвам от други неща", казва бившият футболист на Селта, Химнастик и Бейра Мар.

"Отидох в България със съмнения, но сега мисля, че успях да отворя повече врати в Европа. Моето намерение е да се завърна в Испания в края на този сезон, в Сегунда или дори в Примера, ако имам подобен късмет. Този сезон ми помага да раста и да се адаптирам към друг стил на игра, дори на нова позиция. Аз непрекъснато уча, подобрих други аспекти на играта."

Абало коментира и разликите между българския и испанския шампионат: "Като изключим нашия отбор и втория в класирането (може би има предвид Литекс), останалите 6 или 7 биха били първи в испанската Сегунда. Тактическото ниво е много различно, работи се по-малко, също както и технически, въпреки че има футболисти, които биха могли да играят и в Примера като бразилеца Марселиньо."