Лудогорец вече е като Байерн

Снимка: LAP.bg
Лудогорец вече може да се похвали с пър­ви нов футбо­лист през зи­мата - национала Алек­сандър Александров, иг­рал за последно в Черно море. Той е поредната звезда от друг тим от „А" група в състава на „орли­те". В Разград в момента играе най-добрият футболист на Локо (Пд) в последните го­дини - Христо Златински. Там е и чужденецът с най-много го­лове за ЦСКА - Мишел Платини. Както и най-перспективният играч на Черноморец - Ге­орги Терзиев. На път към Лудо­горец беше и Гари Родригес...

По този показател шампио­ните са горе-долу като Байерн - каквото добро има на родния пазар, или се взема, или се предлага оферта за него. Ка­къвто е случаят с Гари Родри­гес.

В последните 20 години баварците прибират каймака от другите отбори от Бундеслига­та. Последният пример е от събота с голмайстора на Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски. През лятото пък от „Сигнал Идуна Парк" към „Алианц Арена" пое Марио Гьотце. Преди това от други тимове бяха взети Мануел Нойер, Марио Гомес, Мирослав Клозе, Клаудио Писаро... При­мерите са много.

По този начин, освен че се подсилват, баварците правят двоен удар, защото отслабват големите си съперници. Сега Юрген Клоп ще вземе нов на­падател, навярно голямо име. Но той едва ли ще направи за Борусия толкова, колкото нап­рави Левандовски. Така изниква въпросът не вреди ли Байерн на немския футбол с мегаломанските си амбиции? И респективно не вреди ли Лудогорец на българския...

Еднозначен отговор няма защото всеки клуб следва своята политика. И не можем да го съдим за тежа. Но винаги ще има поддръжници и на двете тези.

Богомил Русев, вестник "Меридиан мач"