Стойчо Стоев: Лятото ще влезем в Шампионската лига (ВИДЕО)

Снимка: LAP.bg
Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че за шампионите тепърва предстоят трудности. Според него разградчани трябва да задържат нивото си от есента и да подобряват представянето си.

"Тепърва започва трудно­то за нас. Трябва да се поста­раем да задържим нивото от миналата година и да надградим. Ако искаме да си създа­дем сериозно име в Европа, сме длъжни да продължим с възхода. Ще опитаме да опол­зотворим шансовете си сре­щу Лацио и по-дългото учас­тие в Европа да не бъде само мечта. За мен италианците са много сериозен отбор. Трябва да имаме едно наум за тях. Много трудни са за преодоляване. В тези мачове ще видя до каква степен имаме потенциал и сили да се про­тивопоставим. Италиански­ят футбол ми е любим и съм запознат с Лацио. Надявам се натрупаният опит да ни по­могне. Определено смятам, че Базел беше голяма хапка за нас в Шампионската лига, но научихме ценен урок от тях. И ще се постараем да го по­кажем срещу Лацио. Надявам се след време да можем и ние като швейцарците да вдига­ме, когато пожелаем, ниво­то си и да вкарваме голове", обясни Стоев пред Канал 3.

Той разкри и кой е бил най-тежкият му момент в Разг­рад. "Изживях много положи­телни емоции, но имаше и трудности. Когато отидох, отборът беше неуверен и разделен, всеки се бе вглъбил в себе си. Нямаше колектив. Но накарах играчите да ра­ботят за една цел. Най-труд­но бе срещу Слован и Партизан. Може би срещу сърбите беше катарзисът. Тогава добихме увереността, че ще се справим. Определено 2013-а бе най-добрата ми година", каза специалистът.

Той хвър­ли и повече яснота около трансфера на Гари Родригес. "Имаме други приорите­ти, които са в застой. Не знам защо се вдигна толкова шум около Родригес. Никога той не е стоял на дневен ред. Едва ли не се каза, че го взимаме веднага и всички страни са съгласни. Малко се преувеличиха нещата. Има­ме доста набелязани футбо­листи преди него, но името, което направихме в Европа, качи неизмеримо цената им. За мен исканите от клубове­те им цени са нереални. Ако бяхме побързали със селекция­та, със сигурност сега тези играчи щяха да са тук", уточ­ни той.

"Искам да вкарам италиа­нския модел за игра в защи­та. Трябва да бъдем по-ком­пактни. Но мисля, че това се забеляза в Лига Европа, тъй като допуснахме само два го­ла. Нужна е и повече агресив­ност, защото виждате, че в Италия се стремят веднага да отнемат топката. При нас понякога се получава, по­някога не", завърши Стоев.