Сериозен интерес към Иван Стоянов от чуждестранни клупове

Снимка: LAP.bg
Сериозен интерес от чуждестранни отбори има към една от звездите на Лудогорец Иван Стоянов, научи "7 дни спорт". 30-годишният нападател, който в последните 2 сезона стана водещ реализатор на шампионите, е следен изкъсо от тимове извън България. Заинтересованите клубове обаче са наясно, че настоящият контракт на сливналията изтича в края на сезона и точно заради това не форсират нещата около него.

Лудогорец все още е предложил нов договор на футболиста, но треньорът Стойчо Стоев призна, че не се е отказал от него. "Иван Стоянов ще бъде опция през пролетта, само от него зависи дали ще е първа, втора или пета", каза наставникът на шампиона.

До момента интерес към играча с №73 има от клубове от Турция, Русия, както и Далечния Изток. Стоянов е доста добре познат на руския пазар, след като изкара доста време в Алания Владикавказ.

В същото време стана ясно, че след направените предсезонни изследвания в Лудогорец станаха ясни и някои от резултатите. Направените анализи при шампионите показват, че най-добре на тестовете са се представили българските футболисти на зелените. По информация на "7 дни спорт" крилата Иван Стоянов, Мишо Александров, както и Димо Бакалов, са сред отличниците. Тримата са показали отлични резултати при изследванията в клиниката "Евровита" в комплекса „Царско село” край София.

Стоянов и Александров са пробягали най-много на пътеката, което показва, че са спазвали доста строг режим по време на 20-дневната почивка за отбора. От клуба се похвалиха, че нито един от играчите не е показал незадоволителни резултати или пък се е появил с наднормено тегло на тренировките. Новите попълнения Йерун Луму и Александър Александров също са показали доста добри резултати.

Вестник "7 дни спорт"