Искрено и лично с Йерун Луму

Снимка: LAP.bg
Като почти всеки холандец Йерун Луму има голямо и сплотено семейство. Холандецът разказа какво правят роднините му в Холандия.

- Имам една сестра и двама братя. Единият е по-малък от мен и често иска да играем футбол. Семейството ми липсва, но все пак не съм толкова много време далеч от тях. След края на лагера се прибирам в Холандия за няколко дни, така че ще се видим. Те са винаги зад мен и ме подкрепиха за трансфера в Лудогорец. Майка ми гледа деца. Тя работи вкъщи, а другите хора водят деца или бебета да ги гледа. Тя много обича да се занимава с деца. Баща ми работи в книжарница, заминава се с книги - казва Йерун.

От 4 години той е с приятелката си. Двамата са още от училище, но за момента не се замислят за по-сериозна крачка.

- Имам гадже от 4 години, доста време сме заедно. Тя е много добра, винаги е до мен и ме прави по-добър човек. В края на февруари ще дойде в България, за да живее при мен в Разград. В началото на годината тя направи 19 години - добавя крилото.

Йерун Луму има различни хобита, но най-много се запалва по татуировките. Крилото разкри, че има доста рисунки по тялото си, които изразяват различни неща.

- Имам голям татус на гърдите си, на който има молитви към Господ. Аз съм доста религиозен и това е връзката ми с Бога. На ръката си имам татуировка, която ме свързва със семейството ми. По този начин те са винаги до мен, споделя Луму.

- Може би е нещо като мания не знам точно как да се изразя. Засега не планирам да си правя нови рисунки, но ще видим. Може пък да се татуирам пак, като станем шампиони (смее се), казва 18-годишният младок.

Луму споделя още, че в свободното си време обича най-много да играе на видеоигри.

- Моето хоби е да играя на плейстейшън, тук, в отбора, има доста момчета, които също го правят. Като се замисля, май всички професионални футболисти обичат да играя на плейстейшън. С бразилците играем FIFA 14 - казва крилото.

Вестник "7 дни спорт"